Image default
Időjárás

Eddig kell még várni az igazi nyárra

A túlnyomóan napos, gomolyfelhős időt leginkább csütörtökön és pénteken zavarhatják meg záporok, zivatarok. Emellett melegszik az idő, a hőmérséklet csütörtökön érheti el újra a harminc fokot.

Hétfőn este és kedd hajnalban túlnyomóan derült vagy kissé felhős lesz az ég. Csapadék nem várható. Az északi szél többnyire mérsékelt marad, késő estig lehet néhol élénk széllökés. A hőmérséklet általában 8 és 14 fok közé csökken, de a szélvédett északi völgyekben és az Alföld hidegre érzékeny helyein 4, 8 fok is lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: OMSZ)(Fotó: OMSZ)

Kedden napközben gomolyfelhős, napos idő várható, főként a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegységben lehet néhol zápor, zivatar. Az északnyugati, szaki szél élénk lesz. A hőmérséklet 24 és 28 fok közé emelkedik.

(Fotó: OMSZ)(Fotó: OMSZ)

Szerdán is gomolyfelhős, napos idő ígérkezik főleg északkeleten néhol záporral, zivatarral. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 8 és 17 fok között alakul, az északi völgyekben az alacsonyabb értékekkel. Nappal a maximum 25 és 29 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)(Fotó: OMSZ)

Csütörtökön erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de emellett is sok napsütés várható. Inkább csak a Dunántúlon van esély helyenként záporra, zivatarra. Mérsékelt marad a változó irányú szél. Éjszaka 10 és 16, nappal 25 és 30 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)(Fotó: OMSZ)

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A délnyugati szél többnyire mérsékelt marad, de zivatar körül lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)(Fotó: OMSZ)

Szombaton és vasárnap sok napsütés, többnyire kevés gomolyfelhő valószínű, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar lehet. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szombaton 13és 19, vasárnap 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 31, vasárnap 29 és 33fok között várható.

omsz

Hasonló hírek

Itt figyelmeztetnek ma nagy esőre

Edit

Kora nyárias idővel búcsúzik a május

info

Nincs menekvés! Ilyen kegyetlenül csap le a vihar kedden

Mazsi