Főoldal » Eddie Murphy még mindig vicces, sőt, ő a legviccesebb
Bulvár

Eddie Murphy még mindig vicces, sőt, ő a legviccesebb

2015 04 10 234531
Forrás: MTI | 2015. 04. 10. 16:13:00

A színész a legjobb humoristáknak járó díjat kapja.
Eddie Murphy kapja idén a legjobb amerikai humoristáknak járó Mark Twain-díjat – jelentette be az elismerést odaítélő washingtoni Kennedy Központ.

A Beverly Hills-i zsaru és a Szerepcsere című film sztárja a 18. amerikai humorista, aki átveheti az elismerést – olvasható a John F. Kennedyről elnevezett kulturális központ honlapján.

“Óriási megtiszteltetés, hogy átvehetem a díjat a Kennedy Központtól és csatlakozhatok a korábbi kitüntetettek illusztris társaságához” – idézte a humoristát az oldal.

Eddie Murphy. (Fotó: Photoshot/UPPA)

Az intézmény “a mozgókép-történelem kereskedelmi szempontból legsikeresebb afroamerikai színészének” nevezte az 54 éves Murphyt, akinek sok más amerikai humoristához hasonlóan a Saturday Night Live című műsor stábjához való csatlakozás hozta meg a nagy áttörést.

Murphy október 18-án veheti át a kitüntetést egy washingtoni ceremónián, amelyen barátai, kollégái is színpadra lépnek.
A Mark Twain amerikai író nevét viselő elismerést 1998-ban alapította a Kennedy Központ olyan művészek elismerésére, akik munkásságukkal – Twainhez hasonlóan – nagy hatással vannak a társadalomra. A korábbi díjazottak közt van Jay Leno, Carol Burnett, Ellen DeGeneres, Will Ferrell, Tina Fey és Bill Cosby.

Hasonló hírek

Élő adásban jelentek meg ufók a háttérben – A műsorvezető sokkot kapott (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Sztár ikrek, mégsem rokonok

info

Ennyi volt, végleg besokallt Pécsi Ildikó: kemény lépésre szánta el magát az unokájával szemben

Géza