Image default
Gazdaság

E hónapban, reményeink szerint, birtokba vehetjük a négysávos M2-est

A Strabag kivitelezésében épülő négysávos autóút pályájára már ráhajthatnak az autósok, illetve a gödi bekötőút munkáival is jól halad a Penta és a HE-DO.

Szeptember végén átadják a forgalomnak a négysávosra bővített M2-es autóutat a főváros és Vác között – írja a magyarnemzet.hu. A lap a Nemzet Infrastruktúra Zrt. (NIF) Dunakeszi városvezetésének írt tájékoztatására hivatkozva közölte a hírt. A Budapestest Váccal összekötő útvonalon Strabag Építő Kft. és a Strabag AG konzorciuma 13,4 kilométernyi útszakaszt kibővít, a már meglevő 6,2 kilométernyi négysávos szakaszt pedig felújítja.

A lap szerint mind a NIF, mind pedig a Magyar Közút Nzrt. támogatja a forgalom felengedését a pályára szeptember 30-tól. Eszerint az M0-s és a Dunakeszi–Fót csomópont között óránként legfeljebb 80 kilométeres sebességgel, onnantól Vác déli csomópontjáig óránként 110 kilométeres sebességgel haladhatnak majd az autósok, bár a sebességhatárt még további felmérések alapján döntik el.

Munka mellett haladhat majd a forgalom

Miközben a 2×2 forgalmi sávot már használatba vehetik az autósok, további munkálatokra még számítani kell. A tervek szerint

  • az elválasztó-terelő elemeket október elején emelik majd be,
  • a gödi csomópont gyorsítósávjait november második feléig még építik,
  • valamint az úttesten kívül is dolgoznak a kivitelezők, ezért kisebb terelés, sávlezárás továbbra is előfordulhat.

A gödi bekötőutat is hamarosan átadják

Emellett a hírben említik még a régi 2-es főút és az M2-es között épülő 2,5 kilométeres új munkálatait is, melyet a Penta Általános Építőipari Kft. és a HE-DO Kft. konzorciuma kivitelez. Az agglomerációs közlekedés szempontjából fontos szakaszról legutóbb június végén számoltunk be, a több híd építkezését is magába foglaló projekten jelenleg is jó ütemben haladnak a munkálatok.

magyarepitok

Hasonló hírek

Felfüggesztették a Norbi Update részvényeit

Edit

Felértékelik hazánkat a sportturisztikai rendezvények

Edit

Magyarország kitart a kétpilléres uniós közös agrárpolitika mellett

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------