Image default
Időjárás

Durva videók a vihar érkezéséről: felhőszakadás, felhőtölcsér, jégeső, van itt minden – videók

Egyetlen része sincs az országnak, ahova ne adott volna ki legalább egyfajta figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nagy vihar közeledik, órákon belül lecsaphat!

Azoknak a területeknek a nagy részén, ahova egész napra szóló figyelmeztetést kiadtak, a következő 1-3 órára szóló riasztás is érvényben van, mindenhol sárga a térkép:

Fotó: Met.hu

Budapesten már több helyen leszakadt az ég, az utakon óriási víztömeg hömpölyög. Erről itt nézhet fotókat!

Durva felvételek a jégeső pusztításáról itt!

Délután 5 óra tájékán egy még nagyobb viharzóna éri el a fővárost – írja az OMSZ, de ez már meg is érkezett. Az ország többi részéről is durva videók érkeznek:

Szegeden jégeső tombol:

Balassagyarmaton felhőtölcsér:

Felhőszakadás Budapesten a XV. kerületben:

Az Élessaroknál özönvíz tombolt:

A zivatarokra az ország szinte minden részén fel kell készülni, egyedül Győr-Moson-Sopron és Vas megyére nem adott ki emiatt figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. A villámlás mellett erős szél és jégeső is előfordulhat. Viszont abban a két megyében, ahol zivatar nem várható, erős szél miatt van életben figyelmeztetés.

Felhőszakadásra figyelmeztették

  • Budapestet és Pest megyét
  • Baranya megyét
  • és teljes Alföldet

Az egész napos esőzés miatt Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében van életben figyelmeztetés. Ezeken a helyeken 24 óra alatt több, mint 20 milliméter csapadék hullhat.

Az OMSZ szerint Dunántúlon zártabb, keletebbre szakadozottabb lesz a felhőtakaró. Ott intenzív gomolyfelhő-képződésre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal.

blikk

Hasonló hírek

A Húsvét sem hoz jó időt

Edit

Szuper hír jött a hosszú hétvége időjárásáról

Géza

Megérkezett a vihar! Narancs riasztást adtak ki több dunántúli járásra

info