Image default
Életmód hírek

Durva: nem engedtek be egy roma társaságot az ismert budapesti szórakozóhelyre

Nem engedek be a Gozsdu udvarba egy csapat roma fiatalt. A biztonsági őr nem tudott konkrét magyarázatot adni arra, miért döntött így.

Az eset október 26-án történt: Kiss Márió a Civil Kollégium Alapítvány egyik dolgozója egy nyíregyházi közösségszervező konferencia után a belvárosban keresett szórakozási lehetőséget szlovák és román társaival, mikor a Gozsdu udvarhoz értek.

Egy biztonsági őr állította meg őket, aki nem engedte őket tovább. Kissék kérdésére, hogy miért tiltják ki őket, azt a választ adta, hogy a hely a köz számára megnyitott magánterület, tehát ő döntheti el, kit enged be és kit nem, a döntését pedig nem köteles megindokolni.

A társaság elmondása szerint nem hangoskodtak, nem voltak ittasak, a konferencia miatt pedig kifejezetten jól öltözöttek voltak, így egyedül arra tudnak gondolni, hogy a származásuk miatt állították meg őket.

A társaság az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, valamint a Gozsdu udvart is megkereste. Emellett levélküldő kampányban kérik, hogy a hely üzemeltetése közleményben mondja ki, hogy elhatárolódnak a romákat érő diszkriminációtól.

Választ egyelőre nem kaptak.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Elképesztő, hogyan verte át híveit éveken keresztül a budapesti főpap

Mazsi

A lány át akarta verni a barátját, hogy terhes. A tréfa visszaütött, sírás lett a vége!

Mazsi

Férfiszemmel: apa lettem, kicsit bele is haltam…

Edit