Hirmagazin.eu
Főoldal » Durva lépéssel fenyeget a Tesco: teljesen kivonul Magyarországról
Belföldi hírek

Durva lépéssel fenyeget a Tesco: teljesen kivonul Magyarországról

A multinál semmiféleképpen nem akarják ismét emelni a béreket, és a létszámot sem fogják növelni. Ha a helyzet nem változik, inkább elhagynák a térséget.

Durva lépéssel fenyeget a Tesco: teljesen kivonul Magyarországról
Nem szánnak több pénzt a dolgozókra.
Fotó: Sulyok László

Kivonulhat a Tesco Magyarországról, sőt a négy kelet-közép-európai leányvállalatot összefogó Tesco Europától is megválhatnak jövőre, ha a helyi munkavállalók kitartanak követeléseik mellett és sztrájkokkal csökkentik a napi bevételeket. A cég ugyanis egyáltalán nem akarja tovább emelni a béreket és a létszámot egyetlen országban sem – – értesült a Magyar Idők a londoni központban működő menedzsment egyik, neve elhallgatását kérő tagjától.

A magyarországi minimálbérek kötelező év eleji emelését elkerülhetetlen rossznak tartották a központban, ami a tervezettnél jobban megterhelte a céget. További emelésre azonban nem lehet számítani, még úgy sem, hogy egyébként a dolgozók követelései megalapozottak.

A munkavállalók követelései viszont nem változnak. Itthon hétfőn ülnek ismét tárgyalóasztalhoz a Tesco megbízott vezetői és a szakszervezetek. A leginkább vitatott kérdés, a létszámhiány azonban, úgy tűnik, egyelőre megoldhatatlan.

 

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Valószínűleg a Jobbiké a tapolcai választókerület

info

Házakat önt el a víz, több településen szivattyúzni kell

Mazsi

Ötéves ciklusban kell majd a pedagógusok önértékelését elvégezni

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------