Image default
Belföldi hírek

Durva lépéssel fenyeget a Tesco: teljesen kivonul Magyarországról

A multinál semmiféleképpen nem akarják ismét emelni a béreket, és a létszámot sem fogják növelni. Ha a helyzet nem változik, inkább elhagynák a térséget.

Durva lépéssel fenyeget a Tesco: teljesen kivonul Magyarországról
Nem szánnak több pénzt a dolgozókra.
Fotó: Sulyok László

Kivonulhat a Tesco Magyarországról, sőt a négy kelet-közép-európai leányvállalatot összefogó Tesco Europától is megválhatnak jövőre, ha a helyi munkavállalók kitartanak követeléseik mellett és sztrájkokkal csökkentik a napi bevételeket. A cég ugyanis egyáltalán nem akarja tovább emelni a béreket és a létszámot egyetlen országban sem – – értesült a Magyar Idők a londoni központban működő menedzsment egyik, neve elhallgatását kérő tagjától.

A magyarországi minimálbérek kötelező év eleji emelését elkerülhetetlen rossznak tartották a központban, ami a tervezettnél jobban megterhelte a céget. További emelésre azonban nem lehet számítani, még úgy sem, hogy egyébként a dolgozók követelései megalapozottak.

A munkavállalók követelései viszont nem változnak. Itthon hétfőn ülnek ismét tárgyalóasztalhoz a Tesco megbízott vezetői és a szakszervezetek. A leginkább vitatott kérdés, a létszámhiány azonban, úgy tűnik, egyelőre megoldhatatlan.

 

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Új táblákkal segítik az autósokat

info

Kötelezővé akarják tenni a borravalót

Mazsi

Megérkezett Mike Pompeo Budapestre – ezzel a különleges géppel jött

Mazsi