Főoldal » Durva lépésre készülnek: Sztrájkkal búcsúztatják az óévet
Külföld

Durva lépésre készülnek: Sztrájkkal búcsúztatják az óévet

Mintegy 700 járat utasait érintheti a 3 napos munkabeszüntetés.

Sztrájkot hirdetett a német légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO) a Lufthansa csoporthoz tartozó Germanwings légitársaságnál hétfőtől három napig – írja az a MTI.

A pénteken kiadott szakszervezeti sztrájkfelhívás szerint a munkabeszüntetés december 30-án nulla órakor kezdődik, és január 1-jén, újév napján ér véget éjfélkor.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az UFO és a Lufthansa csoport vezetőségének viszonyát évek óta súlyos konfliktusok kísérik. Idén a Lufthansa vezetősége hónapokig tárgyalni sem volt hajlandó a szakszervezeti vezetőkkel, amire november elején egy kétnapos sztrájkot hirdettek, ami 1500 járattörést eredményezett. Most ugyan történtek megbeszélések, eredmény nem született. A szakszervezet a Germanwings kapcsán leginkább azt kifogásolja, hogy a munkaadó nem vázol fel világos jövőképet az alkalmazottaknak. Márpedig az 1400 embert foglalkoztató és 30 repülőgépet üzemeltető Germanwings már nem a saját márkája alatt folytat személyszállítási tevékenységet, hanem a Lufthansa másik diszkont légitársasága, az Eurowings egyes járatait üzemelteti, és a tervek szerint fokozatosan beolvasztják az Eurowings-be. Ugyanakkor a munkaadó szerint a kifogások alaptalanok, a Germanwings-alkalmazottakra vonatkozó bérmegállapodás kész és csak aláírásra vár.

Bár hivatalos adatok nincsenek arról, hogy az év végi sztrájk mekkora fennakadást okozhat. A német sajtó szakértői becslések alapján mintegy napi 230 járatot saccol.

Forrás: Ripost.hu

Hasonló hírek

Bejelentés: Magyarország határáig jön az Iszlám Állam!

Edit

Végletekig feszült a helyzet: katonák veszik körbe az eltérített gépet – VIDEÓ

Mazsi

Megdőlt a „Földközi-tengeren csónakkal átvergődő” migránsok meséje – videó

Géza