Főoldal > Hírek > Életmód > Egészség - betegség > Durva! Húsevő baktérium terjed a szekszárdi kórházban
Durva! Húsevő baktérium terjed a szekszárdi kórházban

Durva! Húsevő baktérium terjed a szekszárdi kórházban

Hirdetés

A Ba­lassa János Kór­ház hi­gi­é­ni­kus fő­or­vosa a pécsi kli­ni­kát okolja. Azt mondja a nem meg­fe­lelő hi­gi­é­niás kö­rül­mé­nyek miatt több­ször is szól­tak, de nem tör­tént vál­to­zás.

A végbélkenetvétel nem hangzik túl biztatóan, pedig ez vár minden olyan betegre, aki visszatér a szekszárdi kórházba miután onnan Pécsre küldték őket különböző beavatkozásokra. Ennek oka, hogy ezeknél a betegeknél, szinte kivétel nélkül megtalálják az MRSA- baktériumfertőzést. A Tolna megyei kórházban állítják, hogy a pécsi ápolószemélyzet nem tartja be az alapvető higiéniás szabályokat, vagyis nem mosnak kezet a betegekkel való érintkezések után, ezért terjed ez a veszélyes és nem utolsósorban undorító betegség náluk is.

Durva! Húsevő baktérium terjed a szekszárdi kórházban

„Január eleje óta tapasztaljuk, hogy jelentősen megszaporodtak a különböző antibiotikumokkal szemben ellenálló gennykeltő-baktériumfertőzések.

Az elmúlt negyed évben úgy 200 beteg érkezett vissza hozzánk a baranyai megyeszékhelyről, náluk szűrővizsgálatokat végeztünk és a szokásosnál több esetben találtuk a fertőző baktériumok valamelyikét”

– mondta a Borsnak Dr. Almási István a szekszárdi kórház orvosa, aki szerint annak ellenére sem történt változás, hogy a jelenségről többször is tájékoztatták a pécsi kollégákat. A Pécsi Klinika higiénikusa elzárkózott a nyilatkozattól, annak ellenére is, hogy azzal őt bízta meg a Pécsi Tudományegyetem Főigazgató Hivatala.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: