Hirmagazin.eu
Főoldal » Durva botrány: így lopnak a pesti utcán
Életmód hírek

Durva botrány: így lopnak a pesti utcán

Elképesztő számok keringenek. Másfél milliárdos veszteséget termelt az egyik legzsírosabb biznisz a pesti utcán. Dől a pénz, de aztán szépen el is tűnik. Így lopnak a multik.

Pénzmosás gyanújáról, gondosan eltüntetett százmilliókról közölt cikket a zoom. hu. Aki elolvassa, könnyen indulatba jöhet. A lehető legpofátlanabbul tünteti el a pesti utcán szerzett napi sokmilliós bevételeket egy bécsi-londoni cég, amelynek tulajdonosa történetesen Dubajban lakik.

Ahogy a zoom.hu írja, a fővárosi városnéző buszok piacát évek óta egy ravaszul ügyeskedő multi uralja. A homályos hátterű cég tulajdonosi szálai először is Bécsbe vezetnek, de a cégiratok révén Londonig, sőt Dubajig is hamar eljuthatunk.

A Big Bus, miközben naponta turisták tízezreit utaztatja százmilliós bevételeket termelve, elképesztően veszteséges.  Papíron. A nyilvános adatok, a cég mérlege szerint öt év alatt már közel másfél milliárdot(!) buktak ezen a zsíros üzleten, jó eséllyel azért, hogy itt, Magyarországon szinte egyáltalán ne kelljen adózniuk.

A mérlegek gondos tanulmányozása és a cégtől kiszivárgó pénzügyi információk alapján nyilvánvaló, hogy trükkös keresztbeszámlázás, pénzügyi ügyeskedés révén, külföldi számlákon landolnak a tényleges bevételek. Mindeközben Magyarországnak szinte semmi haszna az egészből. Budapest világhírű műemlékei nem nekünk termelik a hasznot, az adóköteles profit szőrén-szálán elszivárog.

A zoom.hu kiderítette, hogy időközben még a cég alaptőkéje is eltűnt, pillanatnyilag 500 milliós mínuszt mutat  itt is könyvelés. A másfél milliárdos veszteség, a félmilliárdos mínuszban lévő alaptőke felől nézve érthetetlen, hogy egyáltalán miért maradnak nálunk? – teszik fel a kérdést.

A Big Bus azonban foggal-körömmel ragaszkodik Budapesthez. Másfél milliárdos mínusz ide vagy oda, ez nekik valamiért nagyon megéri.  

Pénzügyi szakértők már többször próbálták kielemezni a Big Bus működését, és furcsa dolgokra bukkantak.

Óriási készpénzforgalmat bonyolítanak, ami akár a pénzmosás gyanúját is felvetheti. A lehetőség a zoom.hu szerint kétségkívül adott.

A folyamatosan hatalmas veszteséget termelő cég ráadásul sok ténylegesen nálunk végzett tevékenységet Bécsen keresztül számláz le. Onnan ide, innen oda suhannak a pénzek, szövevényes, már-már átláthatatlan rendszert teremtve. Bevetik az ügyeskedő multik összes trükkjét, hatalmas összegek ingáznak Bécs és Budapest között, könyvelési szempontból szinte követhetetlenül. A cég, miközben csak Budapesten végez szolgáltatást, telis-tele van olyan külföldi számlákkal, amik mögött aligha van valódi teljesítés.

Kész röhej, de papíron szinte minden hónapban hatalmas külföldi kölcsön segíti ki a „szegény” budapesti céget, csak nehogy összeomoljon.

Ráadásul a londoni központ naponta tetszőlegesen állapít meg valutaátváltási számokat a Magyar Nemzeti Bank árfolyamától teljesen függetlenül. Úgy játszhatnak a hatalmas összegekkel, ahogy csak akarnak. Bevetnek minden multitrükköt, csak nehogy adózniuk kelljen itt Magyarországon. A piac szabályos lerablása folyik.

A pesti utcán ebből csak a Big Bus erőszakos értékesítői láthatók, akik a kézből leszabdalt, ellenőrizhetetlen eredetű és darabszámú jegyeket igyekeznek a lehető legagresszívebben rásózni a sokszor már menekülő turistákra… Aztán persze árulnak jegyeket a szállodaportások, recepciósok, s ki tudja, hogy még kicsoda. A buszsofőrökről már ne is beszéljünk, a káoszban, az adófizetés megkerülésében sokan érdekeltek.

Sokszor szóba került már a rendcsinálás, az ügyeskedő multi rákényszerítése az átlátható, tiszta gazdálkodásra, de valahogy soha nem sikerül. Mintha valakik abban lennének érdekeltek, hogy tovább lehessen halászni a zavarosban, hogy megkerülve az adófizetést a sok száz milliós bevételek trükkösen eltűnhessenek az országból. Azok a bevételek, amiket turisták százezrei nálunk költenek el, a városnéző buszokról megcsodálva Budapest látványosságait… 

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Tokaji Március Nagykóstoló Budapesten

Géza

A férfiaknak semmi gondjuk…

info

Amerikában 105 évesen is jár az időseknek a jogsi, azonban itt változtatást terveznek! Szólj hozzá, oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!