Hirmagazin.eu
Főoldal » Duplájára nőtt a bevándorlást elutasítók száma Svédországban – videó
Külföld

Duplájára nőtt a bevándorlást elutasítók száma Svédországban – videó

Új szószólója van a bevándorlás-ellenes tábornak Svédországban.

Egy diáklány próbálja felhívni a figyelmet, hogy a svéd nagyvárosokban miden megváltozott: a bűnözés, a bevándorló-bandák miatt félnek kimenni az utcára. Izabella 15 éves, emiatt sokan a klímaváltozás elleni küzdelem „arcához”, a szintén svéd Greta Thunberghez hasonlítják. Azért is érdemes figyelni Svédországra, mert az új Európai Bizottságban részben egy svéd baloldali biztoshoz tartoznak majd a bevándorlási-ügyek.

Ursula von der Leyen hétfőn jelentette be az új brüsszeli biztosjelöltek névsorát. Az Európai Bizottság megválasztott elnöke a migrációs ügyek felügyeletére Ylva Johanssont jelöli, aki eddig munkaügyi miniszterként dolgozott a svéd kormányban.

Elemzők szerint a szociáldemokrata Johansson már most megfelelő jelölt.

A tömeges bevándorlás ugyanis mostanra a svéd közvéleményt leginkább foglalkoztató témává vált.

A skandináv ország néhány éve még hatalmas reményeket fűzött a migráció jótékony hatásához az elöregedő társadalomban. Első európai államként, már 2013-ban megkezdték a Szíriából érkezett menedékkérők befogadását. Csakhogy a tömeges beáramlás következményei sokakat kijózanított.

Becslések szerint Svédországba az elmúlt években 600 ezer bevándorló érkezett a Közel-Keletről, Közép-Ázsiából és Afrikából. Azóta drámaian megnőtt az erőszakos, köztük a szexuális bűncselekmények száma. A sajtó és a politika eközben igyekezett jelentéktelennek feltüntetni a problémákat, sőt, határozottan tagadták, hogy egyes városrészekben a migránsok gyakorlatilag átvették a hatalmat.

A tarthatatlan helyzetet egyre többen elégelik meg. Az egyik legismertebb szószólójukká pedig egy 15 éves diáklány vált.

Izabella Nilsson-Jarvandi több tüntetésen is felszólalt a tömeges migráció társadalmat romboló hatásai ellen.

Az iráni apától és svéd anyától származó lány Göteborgban nőtt fel. Most azonban azt mondja: a város alapvetően megváltozott, és sokan, mint ők is, el akarnak költözni.

Göteborgban nem érezzük magunkat biztonságban többé, és ezzel nem csak az én családom van így. A bűnözés egyre növekszik, és az utcák egyre veszélyesebbek. Egyre több svéd hagyja el a városokat. Eközben egyre több bevándorlót engednek be, és a migrációs hátterű emberek száma növekszik, ami a lakosság kicserélődéséhez vezetett – mondta Izabella Nilsson.

A diáklány véleményét a svéd társadalom egyre nagyobb része osztja.

Svédországban alapjaiban változott meg a közhangulat a bevándorlás megítélésében

– mondta a napokban az M1-en Flamm László történész-elemző.

A legfrissebb, tavaszi felmérés szerint a svédek 41 százaléka nem szeretne több bevándorlót. Ez a szám a duplája a 2015 előtti, migrációs válság előtti időszaknak. Tehát jelentősen megnőtt azon svédeknek a száma, beleértve a bevándorlás hátterű svédeket is, akik nem szeretnének több migránst.

Flamm László szerint  hiába ígért szigorúbb migrációs politikát a szociáldemokrata kormányfő pártja. Meg van kötve az ellenzéki konzervatívok keze is, akik szintén bevándorláspárti szövetségesekkel működnek együtt. A szakember szerint ezért a következő választásokig, azaz még három évig nem várható radikális változás a svédországi migráció kezelésében.

hirado, m1

Hasonló hírek

„Allahu Akbar”-t kiáltott, majd késsel támadt emberekre egy ámokfutó Franciaországban: többen meghaltak (18+)

Géza

Obama leveszi Kubát a terrorizmust támogató országok listájáról

info

A párizsi ügyészség terrorcselekménynek minősítette a szuperexpressz elleni merényletet

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------