Hirmagazin.eu
Főoldal » Dunántúli Regionális Vízmű Zrt: “A koronavírus-járvány idején is bátran fogyasszon csapvizet..”
Életmód hírek

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt: “A koronavírus-járvány idején is bátran fogyasszon csapvizet..”

Biztonságos az ivóvíz: a koronavírus-járvány idején is bátran fogyasszon csapvizet

Járványidőszakban is biztonsággal fogyasztható a csapvíz, ugyanis a koronavírus inaktiválódik az ivóvíz-fertőtlenítési folyamat során – tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ információi alapján a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.  

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a koronavírus az ivóvíz fertőtlenítése során – a jellemzően használt (0,2-0,5 mg/l) szabadaktívklór-koncentrációnál – pillanatok alatt inaktiválódik, így az a szolgáltatott vezetékes ivóvizet nem veszélyezteti.
A megfelelő minőségről a víziközmű-szolgáltatók folyamatos és rendszeres vizsgálatokkal győződnek meg.

A DRV Zrt. vizsgálólaboratóriumaiban 2019-ben közel 218 ezer ivóvíz-, valamint több mint 46 ezer szennyvízvizsgálatot végeztek a szakemberek, ami azt jelenti, hogy a felhasználókhoz eljuttatott ivóvíz minőségét folyamatosan kontrollálják. Országosan pedig évente átlagosan közel 900 ezer ilyen vizsgálat készül, elmondható tehát, hogy a csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött élelmiszer ma Magyarországon, ami bármikor elérhető, biztonsággal fogyasztható és gazdaságos – a járványveszély időszaka alatt is. További előnye, hogy környezetbarát, hisz a fogyasztása nem jár együtt műanyaghulladék keletkezésével, ami a jelenlegi helyzetben, amikor a lakossági hulladék mennyisége megsokszorozódik, különösen fontos szempont.

A víziközmű-szolgáltató már bevezetett intézkedései is – mint az ivóvíz-felhasználásra vonatkozó korlátozási moratórium meghirdetése, valamint a vízhiánnyal járó karbantartási munkálatok felfüggesztése – hozzásegítenek ahhoz, hogy a fogyasztók otthonában mindig elérhető legyen a csapvíz, ami alapja és feltétele a helyes személyes higiéniának.
A leglényegesebb ezen belül is a megfelelő kézhigiéné. A gyakori kézmosás és kézfertőtlenítés elengedhetetlen, ennek hiányában kerülni kell a szem, az orr és a száj érintését. Kézmosásra elsősorban szappant és alkoholos kézfertőtlenítőt javasolt alkalmazni.

A DRV Zrt. folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzet alakulását, és szükség esetén további intézkedéseket vezet be. Munkatársai ebben a kritikus egészségügyi veszélyhelyzetben is felelősségteljesen és elhivatottsággal végzik tevékenységüket. A társaság mindent megtesz az általa biztosított közszolgáltatás zavartalan fenntartása érdekében, melyhez felhasználói segítő együttműködését ezúton is köszöni.

Forrás és további információ:

[email protected]

www.drv.hu

DRV hivatalos Facebook-oldala

A DRV Zrt.-ről

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, amely 378 településen több mint 838 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, továbbá 211 településen közel 617 ezer ember számára gondoskodik a szennyvíz elvezetéséről és tisztításáról. A többségi állami tulajdonú vállalat Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében szolgáltat.

Hasonló hírek

Havi plusz 50 ezret kaphatnak a nyugdíjasok!

Mazsi

Hétvégén szinte főszezoni forgalom van a Balatonon + Újítással készülnek a Balaton-átúszás szervezői..

Géza

Elérhető az öngyilkos Germanwings-pilóta facebook oldala!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------