Hirmagazin.eu
Főoldal » Dübörög a német gazdaság
Külföld

Dübörög a német gazdaság

A berlini gazdasági minisztérium, illetve független szakértők egybehangzó véleménye szerint is a korábbinál nagyobb lendületet vett a konjunktúra Németországban. Míg nemrég még alig több mint másfél százalékos gazdasági növekedésből indultak ki, jelenleg már legalább 2,2 százalékos emelkedéssel számolnak. Azonban a növekedéssel párhuzamosan a kockázatok is erősödnek.

A szövetségi statisztikai hivatal most nyilvánosságra hozott felmérése szerint a nemzeti össztermelés az elmúlt negyedévben nyolctized százalékkal nőtt, és ebből gazdasági szakértők azt a következtetést vonják le, hogy dübörög a német gazdaság.

Elemzők szerint ebben fontos szerepet játszik a szinte példátlanul stabil belkereskedelem, a vállalatok egyre nagyobb méretű beruházása, valamint a nemzetközi konjunktúra fellendülése, kiváltképpen pedig az Európai Unió tagállamaiból származó kereslet folyamatos növekedése.

A német kivitelben jelentős helyet foglal el a hadiipari termékek eladása. Csupán július és szeptember vége között 1 milliárd 270 millió euró értékű katonai felszerelést adtak el. Ennek oroszlánrésze Szaúd-Arábiába, valamint Egyiptomba irányult. A még kormányon lévő nagykoalíciót az ellenzéki Zöld- és a Baloldali Párt élesen bírálta, rámutatva arra, hogy a német fegyvereladás “piszkos háborúk” elhúzódását teszi lehetővé.

– EU – nagy népesség- és gazdasági súly. Népesség részesedése. (EU 25) GDP részesedése.
Kép: https://www.hirmagazin.eu, a sideplayer nyomán

Azonban nemcsak a hadiipari termékek exportja vet némi árnyékot a német gazdaság szárnyalására, hanem az öt rangos közgazdászból álló testület, a bölcsek tanácsa részéről elhangzott figyelmeztetés is, amely szerint a fellendülést hamarosan fékezheti a mind nagyobb szakemberhiány.

Tény, hogy Angela Merkel kancellár csaknem teljes mértékben valóra váltotta a munkanélküliség leküzdésére tett ígéretét, de most már egyre több cég képtelen az újonnan létesülő munkahelyeket megfelelően felkészült alkalmazottakkal betölteni.

Alighanem erre vezethető vissza, hogy az ipari vezetők mind hangosabban sürgetik a kormányt olyan bevándorlási törvény megalkotására, amely lehetővé tenné minél magasabb számú, jól képzett fiatal munkaerő betelepedését Németországba.

Forrás: hirado.hu

Képek: https://www.hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

FBI-igazgató: az Iszlám Állam által jelentett fenyegetés más, mint az al-Kaidáé

Edit

Macron egyre nagyobb bajban: tudott testőre illegális fegyveréről

Géza

Világszerte megünneplik március 15-ét a magyar közösségek! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!