Főoldal > Hírek > Newspaper > HOLLAND - Language Learning > Dubbele politieinzet en ‘vrouwveilige zones’ in Keulen tijdens carnaval
Dubbele politieinzet en 'vrouwveilige zones' in Keulen tijdens carnaval

Dubbele politieinzet en ‘vrouwveilige zones’ in Keulen tijdens carnaval

Hirdetés

Dubbele politieinzet en ‘vrouwveilige zones’ in Keulen tijdens carnaval

29-01-16, 15.42u – Bron: ANP

Dubbele politieinzet en 'vrouwveilige zones' in Keulen tijdens carnaval

1 Demonstratie in Keulen tegen de aanranding van vrouwen met Nieuwjaar. ©EPA
De politie in Keulen verdubbelt de politiemacht als donderdag het carnaval losbarst met het ‘Weiberfastnacht’. Het korps brengt 2.500 politiemensen op de been, waar het er vorig jaar nog maar 750 waren.

Door de inzet van zoveel politiekracht willen de autoriteiten voorkomen dat zich weer incidenten afspelen zoals tijdens de jaarwisseling, toen in Keulen veel vrouwen werden lastiggevallen, aangerand en beroofd door een grote groep mannen bij het station.

De Duitse domstad krijgt hulp van korpsen van buiten Noord-Rijnland-Westfalen, omdat in die deelstaat vrijwel overal carnaval wordt gevierd.
In Keulen en Düsseldorf stuurt de federale politie vrijdag haar mensen de stations op met zogenoemde bodycams, videoapparatuur die op het uniform van de agent zit en waarmee de omgeving wordt gefilmd. De federale politie overweegt de camera tot standaarduitrusting van de agent te maken.
Vrouwenzone
De gemeente Keulen maakte vorige week al bekend dat het tijdens carnaval veiligheidszones gaat instellen waar vrouwen zich kunnen verzamelen. In de speciale zones zullen maatschappelijk werkers aanwezig zijn en er zal extra straatverlichting zijn.

De gemeente gaat bovendien gaat flyers in meerdere talen uitdelen. Daarop staat dat het niet toegestaan is om te urineren op straat en dat het verboden is om een vrouw te kussen zonder toestemming.

Eerder reageerden Duitse media verbolgen op een uitspraak van de Keulse burgemeester Henriette Reker. Ze zei dat vrouwen in het uitgaansleven het best één armlengte afstand van vreemde man kunnen houden.

4 shares
Gerelateerde artikelen
Brits parlementslid: “Geweld tegen vrouwen is bij ons even erg als in Keulen”
Duitsland wil gemakkelijker criminele buitenlanders uitwijzen

 

Forrás: http://www.demorgen.be

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: