Hirmagazin.eu
Főoldal » Drónokat vet be az illegális migránsok ellen Ausztria
Külföld

Drónokat vet be az illegális migránsok ellen Ausztria

Éjjellátó kamerával felszerelt drónok bevetését tervezi az osztrák kormány, elsősorban a migránsok által veszélyeztetett keleti és déli határainak védelmére, jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter egy német lapinterjúban. Bécsben közben megkezdte működését az illegális migráció elleni koordinációs iroda.

Az illegális migráció elleni küzdelem jegyében „éjjellátó” kamerával felszerelt drónokat vet be határainak védelmére Ausztria, mondta Karl Nehammer belügyminiszter a német Die Welt című lapban megjelent interjúban.

Az osztrák belügyminiszter hozzátette, hogy több EU-tagország, így Németország is csatlakozik az új migráció-koordinációs irodához, amelynek létrehozásáról még júliusban állapodtak meg Bécsben.

„A cél, hogy megosszuk egymással a tudásunkat a határvédelem, a hazatelepítések, az embercsempészet elleni küzdelem és a kitoloncolási eljárások területén, az illegális migráció elleni hatékonyabb koordináció érdekében”

– mondta Nehammer.

Az antimigrációs koordinációs irodával kapcsolatban a belügyminiszter felhívta a figyelmet, hogy bár az Európai Bizottság jóváhagyásával jön létre, ez nem egy új uniós szerv.

 

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy

Németország a tervek szerint határőrökkel, menekültügyi szakértőkkel és ellenőrökkel vesz részt a bécsi koordinációs szerv munkájában.

„A közeljövőben szisztematikusan ellenőrizzük majd a határokat drónokkal, a jóval drágább helikopteres megfigyelés kiegészítéseként” – fogalmazott Nehammer az interjúban. „Amint a drón segítségével azonosítjuk az embercsempészeket vagy az illegális migránsokat, a földön mozgó munkacsoportok őrizetbe veszik őket” – tette hozzá.

A műszaki követelményekről szólva elmondta, hogy a drónoknak minden időjárási körülmény közepette működniük kell, vagyis éjszaka, esőben és havazásban is.

A címlapfotó illusztráció.

hirado

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nem enyhül a migrációs nyomás a balkáni útvonalon

Géza

Anglia hadihajókkal várja a migránsokat

Mazsi

Futótűzként terjed a Facebookon: Pray for Paris

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------