Hirmagazin.eu
Főoldal » Drónok védik a dél-európai határt az IÁ-tól
Külföld

Drónok védik a dél-európai határt az IÁ-tól

Drónokkal erősíti meg Dél-Európa védelmét a NATO, amelyeket a szicíliai Signella légibázisra telepítenek – jelentette be Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán az észak-spanyolországi Zaragozában, ahol az elmúlt 13 év legnagyobb hadgyakorlatának a “Trident Juncture-2015” (Hármas elágazás) utolsó művelete zajlik.

Drónok védik a dél-európai határt az IÁ-tól

A főtitkár szerint a szicíliai bázis kulcsfontosságú az Afganisztán, Irak, Szíria, a Közel-Kelet és Észak-Afrika felől érkező esetleges fenyegetésekkel szemben, ezért szükséges a drónok alkalmazása. Hangsúlyozta: a pénteken záruló hadgyakorlat révén a NATO-erők fel lesznek készülve, hogy szembenézzenek az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorista szervezet “brutalitásával” ugyanúgy, ahogy az Ukrajna felé irányuló “orosz agresszióval” is.

Mint mondta, a szövetség jelenleg nem lát azonnali fenyegetést, de véleménye szerint erős védelemmel elkerülhetők a kockázatok és világos üzenetet lehet küldeni bármelyik lehetséges ellenségnek. Jens Stoltenberg hozzátette, hogy nemzetközi megfigyelőket kértek fel a hadgyakorlat figyelemmel kísérésére, köztük Oroszországot is, és kifogásolta, hogy Moszkva saját hadgyakorlatán ezt nem viszonozta.
Az október elején kezdődött, öt hétig tartó NATO-hadgyakorlaton összesen mintegy 36 ezer NATO-katona, 140 harci repülőgép és helikopter, valamint 90 hadihajó vesz részt 30 országból, köztük a nem NATO tagállamok – Ausztria és Svédország – is. A hadgyakorlat első – parancsnoki-vezérkari – szakasza október 3. és 16. között zajlott Kanada, Norvégia, Németország, Belgium és Hollandia parancsnoki és irányítási struktúráinak felhasználásával.
A második szakaszát – a haderők tulajdonképpeni gyakorlatát – október 21. és november 6. között Olaszország, Spanyolország, Portugália területén, valamint a Földközi-tenger nyugati részén tartják. A manőver fiktív forgatókönyve szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozata felhatalmazza NATO-t, hogy megvédelmezzen egy fenyegetett államot illetve felügyelje annak tengereit.

Forrás: kárpáthír

Hasonló hírek

Spanyol vegyi üzemben történt robbanás – egy fő halálos áldozat, egy fő eltűnt személy és további sérültek..

Géza

Brüsszel beavatkozik a kampányba

Mazsi

Rohamrendőrök nyomják földre a szavazókat Katalóniában

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------