Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Drogtól beállva ölte meg húgát János! Szólj hozzá, oszd meg!

A drogért remegő, húgától pénzt követelő férfi puszta kézzel verte agyon a 18 éves Veronikát, akinek az volt a „bűne”, hogy ki akarta rángatni testvérét a kábítószer mocsarából.

Egy fiatal, szépreményű lányt gyászol Biatorbágy, Veronika értelmetlen kín­halála az egész települést megrázta. Testvéréről, Sz. Jánosról a közeli ismerősök már egy ideje tudták, hogy a tudatmódosító szerek rabja, Vera pedig próbálta megóvni bátyját.

– Jani egykor nagyon jó gyerek volt, imádta az anyját és a testvérét is. Ám sajnos a drogoktól egyre jobban lezüllött – mondta a család egyik ismerőse.

(Korábbi kép) Sz. János az utóbbi időben elmerült a kábítószer mocsarában

A kábítószerezés nagyon sok feszültséget szült a fiatalember és a húga közt, akit a bátyja totális ellentétének írtak le a környékbeliek, a helyi bűnmegelőzési klub lelkes tagja volt.

– Fantasztikus lány volt, tervei voltak, most ballagott el, pincérvizsgát tett, és tervezte a továbbtanulást is – mondta könnyek közt egy ismerős.

Veronika segíteni akart bátyján, aki cserébe megölte

A drogozásba egyre jobban belecsúszó János miatt megszaporodtak a családi viták, a fiú ugyanis gyakran kért pénzt a szenvedélyére. A tragédia napján is állítólag ez történt.

– Megint pénzt kért, de Vera már nem adott neki – mesélte egy utcabeli. A fiú erre nekiesett Verának, és kioltotta az életét. Halott húga telefonjáról, Vera nevében üzeneteket küldött édesanyjának és a lány munkahelyére, hogy aznap nem tud bemenni dolgozni. Ez lett gyanús az anyának, a kötelességtudó Vera ugyanis soha nem mondott le munkát. Ezért a házhoz küldte egy barátját, akit Jani már nem engedett be.

A férfi a házban végzett a testvérével, majd elfutott

– Aztán az anyjuk is hazament, de Jani vele is agresszív volt. Az asszony valahogy el tudott menekülni, aztán Jani is elfutott. Amikor a búzatáblában megtalálták, úgy be volt állva, hogy a mentősök is alig bírtak vele – mondta a Borsnak egy helybéli.

A gyásztól megroppant apa a Facebookon azt írta: leszámol a helyi dílerekkel, mert „már nincs vesztenivalója”.

borsonline

Hasonló hírek

Még csak találgatni lehet a Fejér megyei buszbaleset okát

Géza

Késeléses rablás miatt előzetesbe helyeztek egy budapesti fiút

info

Terroristákat keresnek Magyarországon, vadállattá vált a merénylő

Mazsi