Hirmagazin.eu
Főoldal » DROGELLENES VILÁGNAP – LEGÁLIS DROGOK
Belföldi hírek

DROGELLENES VILÁGNAP – LEGÁLIS DROGOK

Június 26. a Drogellenes Világnap, amikor a drogfogyasztás társadalomra, különösen gyermekeinkre leselkedő veszélyei kiemelt figyelmet kapnak. A szükségesnél kevesebb figyelem kerül viszont ilyenkor a legális, receptre felírt drogokra, amelyek éppúgy jelen vannak világunkban, és sokszor nem kevésbé mérgezik a gyermekeket.

DROGELLENES VILÁGNAP – LEGÁLIS DROGOK

A drogok terjedése tagadhatatlanul mai világunk egyik pestise, amely jobb sorsra érdemes fiatal életeket tesz tönkre, családokat zilál szét. A világ kormányai minden évben dollármilliárdokat költenek a drogok elleni küzdelemre, a nemzetközi drogellenes szervezetek pedig kétségbeesetten próbálnak lépést tartani a kábítószerek járványszerű terjedésével. Eközben jóval kevesebb szó esik az olyan tudatmódosító szerekről, amelyek nemcsak legálisak, de használatuk „szakértők” támogatását is élvezi, pedig hatásaik nem kevésbé lehetnek pusztítóak. Manapság a világon mintegy 20 millió gyermeknek írnak fel tanulási, viselkedési problémák miatt olyan szereket, amelyek kémiailag kábítószerek. Ezek a „gyógyszerek” alkalmasak arra, hogy a gyermekek kellemetlen megnyilvánulásait kémiailag elfedjék, arra is, hogy függővé tegyék őket, de arra nem, hogy megoldják a problémáikat.

A következmények sok esetben tragikusak. Számos ilyen pszichiátriai szerrel kapcsolatban adtak már ki olyan nemzetközi hatósági figyelmeztetést, amelyek arra hívják fel a figyelmet, hogy az adott szer fokozhatja az erőszakos viselkedés vagy akár az öngyilkossági késztetés kockázatát.

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért, a mentális egészségügy nemzetközi megfigyelő szervezete dokumentumfilmet készített egy olyan fiú esetéről, aki öngyilkosságot követett el csupán nyolc héttel azután, hogy egy pszichiátriai szert kezdtek szedetni vele. A fiú öngyilkossága olyannyira előzmény nélküli volt, hogy édesanyja nyomozásba kezdett, hogyan történhetett ez. Szakértőkkel és hasonló sorsú szülőkkel történt beszélgetései során az anya számára riasztó kép rajzolódik ki a fiataloknak felírt legális drogok veszélyeiről.

A Halálos tévedés című dokumentumfilm megtekinthető itt:

http://emberijogok.hu/a-pszichiatria-ismeretlen-arca/nemzetkozi-dokumentumfilmek/halalos-tevedes

Ezek a pszichiátriai szerek Magyarországon is jelen vannak, több ezer gyermek szedi őket. Ezért a Drogellenes Világnapon nem mulaszthatjuk el, hogy felhívjuk a figyelmet: gyermekeinket nem csupán az illegális kábítószerek pusztító hatásaitól kell óvnunk, de óvatosnak kell lennünk azzal kapcsolatban is, milyen szert írnak fel neki, ha a gyermek tanulási vagy viselkedési problémákkal küzd az iskolában.

Hasonló hírek

Korrupciógyanú Ózdon

Edit

Céltalan bolyongás, majd teljes kudarc a Soros-hálózat újabb tüntetésén

Géza

Komoly változás a sürgősségi betegellátásban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------