Hirmagazin.eu
Főoldal » Drámaian romlik a közbiztonság Nyugat-Európában
Külföld

Drámaian romlik a közbiztonság Nyugat-Európában

Drámainak tartják a közbiztonság romlását több nyugat-európai országban is a migráció következtében. Svédországban néhány év alatt többszörösére nőtt a szexuális bűncselekmények száma, az utóbbi években csaknem félmillióan váltak áldozattá az országban.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA)

Az Oktoberfestet idén is megrendezték Münchenben, több millióan érkeztek a városba a két és fél hétig tartó sörfesztiválra. Biztonsági ellenőrzés minden eseményen van a bejáratoknál, a bűncselekményeket mégsem tudják elkerülni, nincs annyi rendőr, hogy a zsebtolvajokat kiszűrjék, és idén több nőnek is rémálommá vált a látogatás. Egy ugandai migráns erőszakot követett el egy norvég származású nőn. A huszonhat éves férfit elfogták, mert egy járókelő a sikoltozás miatt hívta a rendőröket. Münchentől nem messze egy afgán migráns kötözte ki, majd erőszakolta meg munkatársát – hangzott el az M1 Unió 28 című műsorában.

Az illegális bevándorlók az európai normáktól teljesen eltérően viselkednek

Palóc André, a Századvég elemzője szerint ezek az események előrevetítenek egy fontos problémát, amit minél hamarabb meg kell oldani, a bevándorlók másképp gondolkodnak, vélekednek arról a kérdésről, hogy mi fér bele az egymással való együttélésbe. Az európai normáktól teljesen eltérően viselkednek.

Egyre több a nemi erőszak

Svédországban a nemi erőszakok száma drasztikusan megugrott 2014 után. A lakosság tizenhat és nyolcvannégy év közötti korosztályából hat százalék állította azt, hogy az elmúlt években szexuális bűncselekmény áldozata lett – derült ki a svéd bűnmegelőzési tanács jelentéséből. A számok azt mutatják, hogy

482 ezren szenvedtek el valamilyen bántalmazást,

vagyis naponta 264 embert támadtak meg valamilyen formában 2014 és 2018 között. Az adatok alapján ez drasztikus növekedést jelent a szexuális bűncselekmények esetében.

Őry Mariann, a Magyar Hírlap külpolitikai rovatvezetője elmondta, „fontos svédországi adat, hogy 2014 óta a

háromszorosára nőtt a nemi erőszakcselekmények száma

az országban. Ez azért is fontos, hiszen évek óta szó van arról, hogy milyen magas az erőszakos támadások, az erőszakos bűncselekmények, illetve szexuális bűncselekmények száma Svédországban”.

Hozzátette vannak, akik próbálják enyhíteni a számok drasztikus voltát azáltal, hogy hangsúlyozzák Svédországban olyan bűncselekményeket is bejelentenek, amiket más országban csak ritkán.

Beszámolók szerint Svédországban néhány hónap alatt 90 százalékkal nőtt a paprikaspray-eladások száma. A szakértő szerint bár Európa-szerte csökkent a bűncselekmények száma, az emberek mégsem érzik biztonságba magukat.

Európában eddig ismeretlen bűncselekmények terjedtek el

Póca István kiemelte, ugyan csökkent a bűnelkövetéseknek száma Európa-szerte, viszont Németországban és Európának más részein olyan bűncselekmények jelentek meg, amik eddig ismeretlenek voltak. Szinte minden héten hallani késes támadásokról az Egyesült Királyságban vagy más nyugati országokban. Emellett hallhatunk személy elleni szexuális természetű, illetve vagyoni jellegű támadásokról is.

Póca István úgy véli, hogy bár a nyugat-európai hatóságok hatékonyan kezelik a bűncselekmények nagy részét, azonban

az újfajta bűncselekményekkel nekik is nehézségeik adódnak.

Hozzátette, láthatunk olyan videókat, amelyeken a rendőrök tanácstalanok a támadásos esetek kapcsán. Az elkövetők lökdösik őket, ellenkeznek velük. Póca István kiemelte az európai rendőrök ahhoz szoktak hozzá, hogy utasításaikat az állampolgárok végrehajtják.

Elemzések szerint a svédországi szexuális támadások több mint nyolcvan százalékát, Németországban pedig a hasonló esetek kétharmadát migránsok követték el.

A címlapfotó illusztráció.

M1

Hasonló hírek

A francia elnök megbírságolná a bevándorlást elutasító országokat

Géza

Vatikáni szivárogtatás: két embert már őrizetbe vettek (Videó)

info

A Facebookról tudta meg az anya, hogy meghalt a lánya

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------