Image default
Bulvár

Drámai vallomás: „Sajnálom, hogy Andy nem bocsátott meg nekem” (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Los Angeles – Másfél évtizedes mély barátságból a szó szoros értelmében sírig tartó haraggá vált Andy Vajna (†74) filmproducer és az Egyesült Államokban élő rajzfilmes művész, Csupó Gábor (66) kapcsolata

A múlt vasárnap elhunyt filmügyi kormánybiztos és a Fecsegő tipegők atyja a Pappa Pia forgatásán veszett össze, és Csupó a Blikk.hu kamerájának Los Angelesben elárulta, bántja, hogy később már nem volt lehetőségük kibékülni.

– Nem gondoltam, hogy a kibékülésünkre már Vajna életében nem kerül sor. Sajnálom, hogy nem bocsátott meg nekem, hiába kerestem többször telefonon és e-mailben, nem válaszolt – vallotta be keserűen a világhírű rajzfilmes.

A filmmogul és a rendező közeli barátsága akkor kezdődött, amikor Vajna ideje nagy részét Hollywoodban töltötte.

– Andy egyszer csak áthívott magához, és beszélgetés közben arra terelődött a szó, szívesen foglalkozna animációs filmek forgatásával. Hamar közös nevezőre kerültünk, valószínűleg ebben az is közrejátszott, hogy mint amerikás magyarok, egy-kettőre megtaláltuk a közös kulturális pontokat – mesélte Csupó Gábor.

Videó forrása: YouTube, Hirmagazin Online Média

A két filmes szinte napi szinten tartotta a kapcsolatot.

– Jólesett, hogy mindig rám gondolt először, amikor Amerikába jött – emlékezett vissza erre az időszakra a rajzművész.

2016-ban Andy Vajna felkérte Csupót a később sok kritikát kapott Pappa Pia rendezésére. Csupónak ugyan tetszett a zenés film forgatókönyve, de aztán többször csúnya szóváltásba keveredett Vajnával a zenei betétek miatt.

– Komolyan és őszintén megmondtam a véleményemet Andynek, amit így utólag nagyon bánok – magyarázta a rendező, akinek változtatási javaslatait vagy elvetette Vajna, vagy kivágták a filmből. – A helyzet odáig fajult, hogy már alig beszéltünk egymással – idézte fel a forgatás hangulatát Csupó, ám aztán mindketten megenyhültek, elszívtak egy békeszivart. – Látszólag rendeződött a kapcsolatunk, a felszínen elástuk a csatabárdot, ám igazán nem tudtunk kibékülni, és úgy vált el az életünk, hogy már nem tudtuk kibeszélni a sérelmeket, mielőtt elhunyt.

Világhírű rajzfilmes

A Pannónia Rajzfilmstúdióban rajzoló Csupó Gábor 1975-ben szökött külföldre, először Svédországban élt, majd az Egyesült Államokba költözött. Itt első feleségével, Arlene Klaskyval megalapította a Klasky Csupo Inc.-et, amely a világ egyik legismertebb animációs filmstúdiójává vált. Filmjei számos díjat nyertek. A nyolcvanas évek végén már A Simpson családot animálta, a szatirikus rajzfilmsorozatért még Frank Zappa (†52) is gratulált neki. A kilencvenes években egy generáció nőtt fel a Fecsegő tipegőkön és nickelodeonos rajzfilmjein.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Jim Carrey egy időben volt Los Angelesben és Prágában

info

Újabb döbbenetes fejlemény: mégsem egyedül lakik Vajna Tímea?

Géza

Új lemezeihez vár dalokat Céline Dione

info