Hirmagazin.eu
Főoldal » Drámai vallomás: „Sajnálom, hogy Andy nem bocsátott meg nekem” (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!
Bulvár

Drámai vallomás: „Sajnálom, hogy Andy nem bocsátott meg nekem” (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Los Angeles – Másfél évtizedes mély barátságból a szó szoros értelmében sírig tartó haraggá vált Andy Vajna (†74) filmproducer és az Egyesült Államokban élő rajzfilmes művész, Csupó Gábor (66) kapcsolata

A múlt vasárnap elhunyt filmügyi kormánybiztos és a Fecsegő tipegők atyja a Pappa Pia forgatásán veszett össze, és Csupó a Blikk.hu kamerájának Los Angelesben elárulta, bántja, hogy később már nem volt lehetőségük kibékülni.

– Nem gondoltam, hogy a kibékülésünkre már Vajna életében nem kerül sor. Sajnálom, hogy nem bocsátott meg nekem, hiába kerestem többször telefonon és e-mailben, nem válaszolt – vallotta be keserűen a világhírű rajzfilmes.

A filmmogul és a rendező közeli barátsága akkor kezdődött, amikor Vajna ideje nagy részét Hollywoodban töltötte.

– Andy egyszer csak áthívott magához, és beszélgetés közben arra terelődött a szó, szívesen foglalkozna animációs filmek forgatásával. Hamar közös nevezőre kerültünk, valószínűleg ebben az is közrejátszott, hogy mint amerikás magyarok, egy-kettőre megtaláltuk a közös kulturális pontokat – mesélte Csupó Gábor.

Videó forrása: YouTube, Hirmagazin Online Média

A két filmes szinte napi szinten tartotta a kapcsolatot.

– Jólesett, hogy mindig rám gondolt először, amikor Amerikába jött – emlékezett vissza erre az időszakra a rajzművész.

2016-ban Andy Vajna felkérte Csupót a később sok kritikát kapott Pappa Pia rendezésére. Csupónak ugyan tetszett a zenés film forgatókönyve, de aztán többször csúnya szóváltásba keveredett Vajnával a zenei betétek miatt.

– Komolyan és őszintén megmondtam a véleményemet Andynek, amit így utólag nagyon bánok – magyarázta a rendező, akinek változtatási javaslatait vagy elvetette Vajna, vagy kivágták a filmből. – A helyzet odáig fajult, hogy már alig beszéltünk egymással – idézte fel a forgatás hangulatát Csupó, ám aztán mindketten megenyhültek, elszívtak egy békeszivart. – Látszólag rendeződött a kapcsolatunk, a felszínen elástuk a csatabárdot, ám igazán nem tudtunk kibékülni, és úgy vált el az életünk, hogy már nem tudtuk kibeszélni a sérelmeket, mielőtt elhunyt.

Világhírű rajzfilmes

A Pannónia Rajzfilmstúdióban rajzoló Csupó Gábor 1975-ben szökött külföldre, először Svédországban élt, majd az Egyesült Államokba költözött. Itt első feleségével, Arlene Klaskyval megalapította a Klasky Csupo Inc.-et, amely a világ egyik legismertebb animációs filmstúdiójává vált. Filmjei számos díjat nyertek. A nyolcvanas évek végén már A Simpson családot animálta, a szatirikus rajzfilmsorozatért még Frank Zappa (†52) is gratulált neki. A kilencvenes években egy generáció nőtt fel a Fecsegő tipegőkön és nickelodeonos rajzfilmjein.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Végül megússza a börtönt Kállay-Saunders

Edit

“Szex állatokkal” – Balázsék műsora kiverte a biztosítékot az egész országban! Oszd meg!

Géza

Folytatódik a háború? Curtis nagyon kiborult, durván beszólt Majkának, egyből jött is a rapper válasza

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------