Image default
Életmód hírek

Drámai pillanatok, 250 méterről zuhant a mélybe két magyar tini

A család Horvátországban nyaralt, de az üdülés hamar rémálommá vált. Nem csoda, hogy a gyerekek édesanyján eluralkodott a pánik.

Majdnem tragédiával zárult egy magyar család horvátországi nyaralása. Egy testvérpárt,Lizát és Marcit egy hajóval húzták, miközben ők körülbelül 250 méter magasra emelkedtek egy ejtőernyővel. A kötél azonban elszakadt.Egy budapesti édesanya, Orsolya a párjával és két gyermekével, valamint a lánya barátjával nyaralt Horvátországban, a napfényes Omis üdülővárosában.Négy napot szerettek volna itt eltölteni, múlthét szerdától szombatig. Minden a tervek szerint alakult, egészen addig, míg el nem látogattak a szép strandjáról híres Baska Voda városba.

Orsolya két gyermeke, a 19 éves Liza és a 17 éves Marci mindenképpen szerette volna kipróbálni az úgynevezett para­sailingezést, a vízi ejtőernyőzést, ami annyit tesz, hogy egy hajóról egy ejtőernyő segítségével a levegőbe engedik a bátor turistákat, akik aztán a magasból gyönyörködhetnek a tenger és a part szépségeiben. Sajnos azonban ezúttal valami balul sült el.

A Borsnak az édesanya, Orsolya azt mondta: korábban is aggódott már a gyerekei vakmerő vállalkozása miatt, de amikor látta, hogy elszakad a kötél, rettentően pánikba esett. 

“Csütörtök délután, nagyjából öt óra magasságában szálltunk hajóra. Heten voltunk utasok a fedélzeten, plusz a kétfős személyzet. Maga az egész 500 kunába, nagyjából 22 ezer forintba került. Izgultam, már akkor is, amikor felemelkedtek, de ez természetes. Utána viszont láttam, hogy a személyzet kapkodni kezd, korrigálni próbáltak, gázt adtak, mivel megrogyott a kötél, pedig a széllel nem volt baj” – idézte fel az édesanya a szívszorító pillanatokat. Egyszer csak aztán elszakadt a kötél.

Amit akkor éreztem, azt senkinek sem kívánom. A gyerekeim a levegőbe emelkedtek, és egyre csak távolodtak. Ordítani kezdtem a személyzettel, pánikba estem, és nem tudtam, hogy mit csináljak, nagyon aggódtam – emlékezett vissza Orsolya.

A két fiatal nagyjából 200–250 méteres magasságba emelkedett, de mivel az ernyő a könnyebb leérkezés érdekében több helyen is lyukas, hamar süllyedni kezdtek. Marci ekkor fiatal kora ellenére hatalmas lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot.

“Mondtam a nővéremnek, Lizának, hogy ne essen pánikba, minden rendben lesz. Nagyjából egy perc telt el, míg a vízbe csapódtunk, nagy szerencse, hogy nem egy sziklás részre. Persze mindez nagyon ijesztő volt. Mentőmellény volt rajtunk, de gyorsan kicsatoltam magamat, majd Lizát is, aki az egyik karját beütötte a landoláskor. Mire ez megtörtént, már jött értünk a hajó. Egy férfi beugrott, és felsegített minket a fedélzetre.”

Egy vízi mentő is érkezett a helyszínre, de szerencsére nem történt komoly baj. Az ejtőernyős tengeri túrát szervező személyzet azonban botrányosan viselkedett.

“Gyorsan le akartak lépni, de természetesen ezt nem hagytuk. Mindent próbáltak hárítani, mondván: a két gyerek csak 103 kiló volt, ez pedig kevés. Akkor miért engedték fel őket a levegőbe?” – tette fel a jogos kérdést a felháborodott édesanya.

“Végül a pénzünket visszaadták, majd elváltunk egymástól. Nem akartunk további hajcihőt, pedig hívhattunk volna rendőrt, és be is perelhettük volna őket. A nyaralásunkat azonban nem akartuk tönkretenni, így elálltunk ettől a lehetőségtől” – mondta a lapnak Orsolya, aki azért is osztotta meg a történteket, hogy mindenki kellő odafigyeléssel nevezzen be egy-egy parasailing túrára.

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Hasonló hírek

Szép gesztus! Örömteli a MÁV hozzáállása! Gratulálunk!

Géza

Ellopta a rivaldafényt a menyasszonytól: az esküvő alatt jött világra a kisbaba

Mazsi

Szerintetek ezek a legjobb éttermek és street food helyek

info