Image default
Életmód hírek

Drámai pillanatok, 250 méterről zuhant a mélybe két magyar tini

A család Horvátországban nyaralt, de az üdülés hamar rémálommá vált. Nem csoda, hogy a gyerekek édesanyján eluralkodott a pánik.

Majdnem tragédiával zárult egy magyar család horvátországi nyaralása. Egy testvérpárt,Lizát és Marcit egy hajóval húzták, miközben ők körülbelül 250 méter magasra emelkedtek egy ejtőernyővel. A kötél azonban elszakadt.Egy budapesti édesanya, Orsolya a párjával és két gyermekével, valamint a lánya barátjával nyaralt Horvátországban, a napfényes Omis üdülővárosában.Négy napot szerettek volna itt eltölteni, múlthét szerdától szombatig. Minden a tervek szerint alakult, egészen addig, míg el nem látogattak a szép strandjáról híres Baska Voda városba.

Orsolya két gyermeke, a 19 éves Liza és a 17 éves Marci mindenképpen szerette volna kipróbálni az úgynevezett para­sailingezést, a vízi ejtőernyőzést, ami annyit tesz, hogy egy hajóról egy ejtőernyő segítségével a levegőbe engedik a bátor turistákat, akik aztán a magasból gyönyörködhetnek a tenger és a part szépségeiben. Sajnos azonban ezúttal valami balul sült el.

A Borsnak az édesanya, Orsolya azt mondta: korábban is aggódott már a gyerekei vakmerő vállalkozása miatt, de amikor látta, hogy elszakad a kötél, rettentően pánikba esett. 

“Csütörtök délután, nagyjából öt óra magasságában szálltunk hajóra. Heten voltunk utasok a fedélzeten, plusz a kétfős személyzet. Maga az egész 500 kunába, nagyjából 22 ezer forintba került. Izgultam, már akkor is, amikor felemelkedtek, de ez természetes. Utána viszont láttam, hogy a személyzet kapkodni kezd, korrigálni próbáltak, gázt adtak, mivel megrogyott a kötél, pedig a széllel nem volt baj” – idézte fel az édesanya a szívszorító pillanatokat. Egyszer csak aztán elszakadt a kötél.

Amit akkor éreztem, azt senkinek sem kívánom. A gyerekeim a levegőbe emelkedtek, és egyre csak távolodtak. Ordítani kezdtem a személyzettel, pánikba estem, és nem tudtam, hogy mit csináljak, nagyon aggódtam – emlékezett vissza Orsolya.

A két fiatal nagyjából 200–250 méteres magasságba emelkedett, de mivel az ernyő a könnyebb leérkezés érdekében több helyen is lyukas, hamar süllyedni kezdtek. Marci ekkor fiatal kora ellenére hatalmas lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot.

“Mondtam a nővéremnek, Lizának, hogy ne essen pánikba, minden rendben lesz. Nagyjából egy perc telt el, míg a vízbe csapódtunk, nagy szerencse, hogy nem egy sziklás részre. Persze mindez nagyon ijesztő volt. Mentőmellény volt rajtunk, de gyorsan kicsatoltam magamat, majd Lizát is, aki az egyik karját beütötte a landoláskor. Mire ez megtörtént, már jött értünk a hajó. Egy férfi beugrott, és felsegített minket a fedélzetre.”

Egy vízi mentő is érkezett a helyszínre, de szerencsére nem történt komoly baj. Az ejtőernyős tengeri túrát szervező személyzet azonban botrányosan viselkedett.

“Gyorsan le akartak lépni, de természetesen ezt nem hagytuk. Mindent próbáltak hárítani, mondván: a két gyerek csak 103 kiló volt, ez pedig kevés. Akkor miért engedték fel őket a levegőbe?” – tette fel a jogos kérdést a felháborodott édesanya.

“Végül a pénzünket visszaadták, majd elváltunk egymástól. Nem akartunk további hajcihőt, pedig hívhattunk volna rendőrt, és be is perelhettük volna őket. A nyaralásunkat azonban nem akartuk tönkretenni, így elálltunk ettől a lehetőségtől” – mondta a lapnak Orsolya, aki azért is osztotta meg a történteket, hogy mindenki kellő odafigyeléssel nevezzen be egy-egy parasailing túrára.

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Hasonló hírek

Miért van az, hogy egyes emberek 60 évesen is fiatalok, mások pedig 23 évesen már öregek?

Géza

Az egyik legkedveltebb karácsonyi dísz akár meg is ölhet! Ezzel nagyon vigyázz!

Mazsi

Ingrid Bergman: Húsz évesen még bármelyik nő lehet szép

Mazsi