Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Drámai haláleset Tolnában – „Biztos vagyok benne, hogy megölték az öcsém”

Tamási — Nem tudják elfogadni szerettük értelmetlen halálát, és ha kell, a végsőkig harcolnak, hogy kiderítsék az igazságot Marci Adrián (†23) hozzátartozói.

Adrián halálát egy, a szívét érő szúrás okozta – Azóta sem derült ki, hogyan halt meg

Bár az elhunyt fiú rokonai tudják, hogy már nem hozhatják vissza Adriánt, úgy gondolják, a fiatal fiú halálának van felelőse, a bűnösnek pedig bűnhődnie kell.  

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a fiatal egy, a szívét érő késszúrásba halt bele 2016-ban. Az halálesetet követően a rendőrség – miután a kirendelt orvos szakértő megállapította, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta – emberölés miatt indított nyomozást. A gyilkossággal a fiatal férfi akkor 23 éves élettársát, H. Brigittát gyanúsították meg, ám ő később ártatlannak bizonyult. Úgy tudni, Brigitta azt vallotta az egyenruhásoknak, hogy bútorszerelés közben következett be a tragédia: korábbi párja egy szerencsétlen véletlen miatt halt meg, amikor beleesett a késbe, a penge pedig halálosan megsebezte.

– Februárban volt három éve, hogy Adriánt elvesztettük, ám a mai napig sem sikerült elengedni őt. Édesanyám belerokkant a történtekbe. Bár a rendőrség megszüntette a nyomozást, mi biztosak vagyunk benne, hogy gyilkosság történt.Ezt támasztja alá több szakértői vélemény is – sóhajtott Georgina, Adrián testvére, akitől azt is megtudtuk, hogy öccse és volt párja közös gyermekével egy ideje nem sikerül felvenniük a kapcsolatot.

– Testvérem volt párja időközben férjhez ment, azóta szinte elérhetetlen, pedig a gyermeknek egy telefont is vettünk, hogy el tudjuk érni – panaszolta a testvér.

Georgina családja felvette a kapcsolatot a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesülettel. Mint mondták: remélik, hogy sikerül végre kideríteni, hogy mi is történt Adriánnal.

– A dokumentumokat átnézve arra jutottunk, hogy a Tolna megyei kapitányság és az ügyészség tévesen szüntette meg a nyomozást. Az egykori élettárs három meghallgatáson háromféleképpen vallott a rendőröknek a történtekről – mondta Vidák Aladár, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület elnöke, aki szerint szükséges lett volna egy poligráfos vizsgálat elrendelése is.

– Kidolgozzuk az ügyet, majd dr. Petőfi Attilához, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztály vezetőjéhez, valamint a legfőbb ügyész úrhoz fordulunk, hogy rendeljék el az újbóli nyomozást – fogalmazott az egyesületi elnök.

Kideríthette volna a boncolás

Az orvos szakértő feladata a büntető-, illetve polgári peres eljárás egyes szakaszaiban az orvosi szakkérdésekben való véleményadás. Az olyan esetekben, ahol rendkívüli haláleset történik, a holttestet felboncolják, így tisztázható a halál oka.

blikk

Hasonló hírek

Hármas karambol Jutánál, egy ember meghalt

info

Holtan találtak egy nőt Budapesten

info

Videót közölt az éjjeli budapesti tűzről a katasztrófavédelem (A cikk videót tartalmaz)

Géza