Hirmagazin.eu
Főoldal » Drá­mai for­du­lat a Vi­king ka­pi­tá­nyá­nak ügyé­ben, ez jön most
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Drá­mai for­du­lat a Vi­king ka­pi­tá­nyá­nak ügyé­ben, ez jön most

Tör­vény­sértő volt óva­dék­kal ki­en­gedni az ukrán ha­jós­ka­pi­tányt? To­vább bo­nyo­ló­dik az ügy.

Felülvizsgálná az óvadék kiszabásának gyakorlatát a Kúria a dunai hajóbaleset után, Polt Péter szerint törvénysértő volt óvadékkal kiengedni az ukrán hajóskapitányt.

Fotó: MTI

Az Ügyészség közleményt adott ki arról, hogy a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához az ukrán kapitány szabadlábra helyezése ügyében.

A legfőbb ügyész jogorvoslati indítványának lényege szerint a törvényszék határozata már önmagában attól törvénysértő, hogy nincs benne semmilyen döntés az ügyészi fellebbezés kiegészítésében írtakkal kapcsolatban. A kiegészítésben leírták, hogy felmerült annak a gyanúja is, hogy a hajóskapitány adatokat törölt a telefonjáról, ezáltal újabb letartóztatási ok állapítható meg, nevezetesen az, hogy a gyanúsított a bizonyítást megnehezítené, vagy veszélyeztetné.

Emellett szerintük mind az elsőfokú, mind a másodfokú bíróság határozata törvénysértő, mivel úgy rendelték el a bűnügyi felügyeletet, hogy a gyanúsított konkrét tartózkodási helye a döntés meghozatalakor a hatóság előtt egyáltalán nem volt ismert.

Mindezek alapján a legfőbb ügyész indítványozta, hogy a Kúria állapítsa meg azt, hogy az első és másodfokú bíróságok törvénysértően fogadták el az óvadék megállapítására irányuló védői indítványt, és rendelték el a gyanúsított bűnügyi felügyeletét óvadék letétele esetén. Hozzátették, a Kúria határozata csak a törvénysértést állapíthatja meg.

Mint ismert, a jogerős döntés az volt, hogy az ukrán hajóskapitány 15 millió forint ellenében kiszabadulhat az őrizetből, de Budapestet nem hagyhatja el. Köteles hetente kétszer a nyomozást végző hatóságnál személyesen jelentkezni.A férfit vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítja az ügyészség.

ripost

Hasonló hírek

Elévülés miatt nem nyomoz a rendőrség a Pannonhalmi Főapátságnál

info

Itt az új szuperdrog: a szürke halál

Edit

Őrizetbe vették egy magyar kamion sofőrjét Angliában

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------