Image default
Sporthirek

Döntött a kormány: Hosszú Katinka elbukta új úszóakadémiáját?

Jó ideje húzódik az egykori csillebérci úttörőtábor ügye. Egy éve úgy tűnt, Hosszú Katinkáék építhetnek ott úszóakadémiát. A terv már kormányhatározatban is szerepelt, épp ezért óriási meglepetés a friss kormányhatározat, amelyben szó sincs úszóakadémiáról. Persze, még semmi sem biztos, és az öttusában is van úszás, ugye…

Nemzeti Öttusa Központ (NÖK) épülhet ugyanis a Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központ területén. A Magyar Közlönyben szerdán megjelent kormányhatározatból kiderül, hogy a kormány egyetért a NÖK létrehozásával, és megbízta az emberi erőforrások miniszterét, hogy – a Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával – vizsgálja meg a NÖK lehetséges helyszíneit, különös figyelemmel a csillebérci központ területére.

Az emberi erőforrások minisztere ezt követően – a kormányhatározat szerint – előterjesztést készít a NÖK létrehozása előkészítéséhez szükséges központi költségvetési források bemutatásával.

Csakhogy a terület felhasználása kapcsán majdnem pontosan egy éve, 2017. december 22-én is született egy kormányhatározat, miszerint a területen úszóakadémia épül, amelyet Hosszú Katinka Sportakadémiának neveznek el. A több sportág fejlesztésének kiszolgálására is alkalmas létesítményt korábban Budapesti Nemzeti Úszósport-akadémiának akarták hívni, ám végül Hosszú Katinka nevét tervezték be. A kormány akkori határozata szerint a nemzeti fejlesztési miniszternek kell saját költségvetéséből 116 millió forintot adnia az előkészítésre, amelyet 2018. április 30-ig be kell fejezni.

Később aztán felmerült, hogy az úszónő magánéleti problémái miatt elbukhatja az akadémiát, majd hosszú hallgatás következett, s a csillebérci terület sorsáról nem lehetett hallani túl sokat.

A mostani kormányhatározat viszont már öttusaközpont létrehozásáról szól.

Kérdés persze, hogy megférhet-e egymás mellett kétféle intézmény ott, illetve az eredeti, 2017-es kormányhatározatban szereplő „több sportág fejlesztésének kiszolgálására is alkalmas létesítmény” egy aprócska esélyt ad arra, hogy az atlétika mellett a „több sportágba” belefér majd az úszás is.

És persze, tegyük hozzá: az öttusában is van úszás.

(MTI, Blikk, Népszava)

Forrás: Blikk.hu

Hosszú Katinka /Fotó: Pozsonyi Zita

 

Hasonló hírek

Őszi bajnoki szüret a 20 éves RabócsiRingen!

Edit

Kovács Katalint a halhatatlanok közé választották

Edit

Argentína 120 perc futballhorror után dönt#337;s

info