Hirmagazin.eu
Főoldal » Döntött a bíróság: elítélték a „budapesti kaméleont”, aki idősektől csalt ki aljas módon pénzt – Ennyi időre kerül rácsok mögé..
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Döntött a bíróság: elítélték a „budapesti kaméleont”, aki idősektől csalt ki aljas módon pénzt – Ennyi időre kerül rácsok mögé..

A vád szerint időskorúakat károsított meg kitalált történetekkel. A bíróság elsőfokon bűnösnek találta, az ügyészség a kiszabott fegyházbüntetés súlyosítását szeretné elérni a fellebbezésével.

A vádirat szerint a gyanúsított – egy 42 éves férfi – 2018 júniusa és 2019 márciusa között több kerületben, főleg Budán időskorúakhoz jutott be megtévesztéssel, különböző, valótlan személyazonosságokat és megjelenési okokat kitalálva.

A férfi ügyvédnek, kárfelmérő vagy közös költséget behajtó önkormányzati dolgozónak adta ki magát.

A férfi a hamis történetekkel pénzt csalt ki az időskorúaktól, avagy – a figyelmüket elterelve – értékeket (készpénzt, ékszert, pénztárcát, bankkártyát) tulajdonított el az otthonaikból. A férfi többször vett vagy kísérelt meg pénzt felvenni a megszerzett bankkártyákkal.

A rendőrség a ,,trükkös tolvajt” 2019 március végére azonosította és elfogta.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a többszörös visszaeső féri ellen több rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás, csalás bűntette, illetve más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit minden vádpontban, túlnyomórészt a vád minősítésével egyezően, amiért is őt 3 év 8 hónap fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárva.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a nagyszámú halmazati cselekményre is figyelemmel súlyosításért, a gyanúsított és védője enyhítésért fellebbezett – írja az ügyészség.

A gyanúsított a másodfokú eljárásban bűnügyi felügyelet alatt áll.

A Fővárosi Főügyészség felhívja az időskorúak figyelmét, hogy mindig kérjenek igazolványt a náluk megjelenő és ügyintézésre hivatkozó személyektől. Előzetes egyeztetés nélkül lehetőleg ne fogadjanak másokat, illetve az idegenek beengedése előtt akár telefonon (pl. az önkormányzat felhívásával) is ellenőrizzék a megjelent személyeket.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Borzalmas dolgot művelt egy X. kerületi, kőbányai lakásban egy kopasz férfi – Most keresik miatta a rendőrök! Oszd meg!

Géza

Nyomoz a rendőrség a Duna-Dráva Nemzeti Parkban megmérgezett vadak miatt

Géza

A migránsok nem adják fel! Újabb illegális migánsok Bács megyében

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!