Főoldal » Döntés született: elítélték a Fradi–DVSC meccsen egymásra támadó szurkolókat, egyikük börtönbe is kerül
Sporthirek

Döntés született: elítélték a Fradi–DVSC meccsen egymásra támadó szurkolókat, egyikük börtönbe is kerül

Budapest – Első fokon megszületett az ítélet a néhány évvel ezelőtti FTC–DVSC mérkőzés félidejében a szurkolók között lejátszódott botrányos jelenetek ügyében.

Összesen 18 személyt ítélt el a bíróság első fokon azok közül a futballszurkolók közül, akik egymást bántalmazták 2017. november 4-én, amikor az FTC és a DVSC mérkőzött egymással a Groupama Arénában. A Ferencvárosi Torna Club egyik szurkolója végrehajtandó börtönbüntetést kapott.

A vádlott futballszurkolók az arcukat különböző módon eltakarva támadtak rá egy szurkolói csoport vezetőjére és egy tagjára az NB 1-es mérkőzés szünetében egy körülbelül 30-50 fős csoport tagjaiként. Úgy tudni, a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, amit utóbbiak árulásnak tekintettek.

(A támadásról videófelvétel is készült, ezt ide kattintva tekintheti meg.)

A szurkolói csoport vezetőjét és egy tagját a támadók egységes és szervezett csoportja kitartóan bántalmazta, ütötte, rúgta, egyiküket többször megtaposták. Az egyik férfi könnyebb, a másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A súlyosan megsérült férfi esetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a vádlottakkal szemben aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A bíróság május 17-én a férfiakat bűnösnek mondta ki: a 17 vádlottat 10 hónaptól 1 év 10 hónapig terjedő, végrehajtásában 2, valamint 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, egyiküket pedig 1 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta őket az FTC részvételével megrendezendő sportrendezvények látogatásától

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség 3 munkanapon belül dönt a fellebbezés kérdésében.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Isza Ferenc

Hasonló hírek

Budapestről zsarolhatják a legnagyobb focisztárokat

Mazsi

Sencseni tenisztorna – Babos Tímea a negyeddöntőbe jutott

info

Divízió I-es jégkorong-vb – Három meccs vár a héten a válogatottra

info