Image default
Külföld

Donald Trump új vezetőt nevezhet ki

Amerikai sajtóértesülések szerint Donald Trump elnök Mark Milley tábornokot szemelte ki a vezérkari főnökök egyesített bizottsága elnökének.

Az információt a Politico Mark Milley két közeli munkatársára hivatkozva erősítette meg. Donald Trump pénteken, amikor bejelentette, hogy kit jelöl az igazságügyi tárca élére, valamint ENSZ-nagykövetnek, közölte azt is, hogyszombaton újabb személyi döntést hoz nyilvánosságra,amely ezúttal a vezérkari főnökök egyesített bizottságát érinti majd.

Donald Trump új vezetőt nevezhet ki
FORRÁS: AFP/SAUL LOEB

“A haditengerészet és a szárazföldi hadsereg csapatainak mérkőzésén jelentem majd be.Annyit elárulhatok, hogy köze van a vezérkari főnökök egyesített bizottságához– fogalmazott az elnök.

A bejelentés, ha valóban megtörténik, hónapokkal előzi meg az időszerű kinevezést. A vezérkari főnökök egyesített bizottságának jelenlegi vezetőjének,Joseph Dunford tábornoknak a megbízatása ugyanis csupán alig tíz hónap múlva jár le.

A 60 éves Mark Milley 2015 óta az amerikai hadsereg vezérkari főnöke, hivatalos elnevezéssel: a haderő szárazföldi haderőnemének a vezetője. Négycsillagos tábornok, azaz a legmagasabb amerikai tábornoki rendfokozat viselője.Az amerikai sajtóban az ország egyik legokosabb stratégiai gondolkodójaként említik.A Politico szerint Donald Trump két héttel ezelőtt találkozott és hosszan beszélgetett vele.

Forrás: origo.hu

FORRÁS: AFP/SAUL LOEB

 

Hasonló hírek

Önvédelmi célból felszerelt levegő-levegő rakétákkal szálltak fel orosz gépek Szíriában

info

Szlovákiát bírálta a menekültek szelektív befogadása miatt Thornbjörn Jagland

info

Ez az ország az újkori népvándorlás fő célpontja

Mazsi