Hirmagazin.eu
Főoldal » Donald Trump és Kim Dzsongun újabb történelmi találkozót tart – itt vannak a részletek
Külföld

Donald Trump és Kim Dzsongun újabb történelmi találkozót tart – itt vannak a részletek

Megkezdődött tegnap Vietnám fővárosában, Hanoiban Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-korai vezető második csúcstalálkozója. A megbeszélés fő témája Észak-Korea atomfegyver-mentesítése, ami gyakorlatba ültetésére jelenleg kevés esély mutatkozik.

Az Egyesült Államok és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság vezetőjének a csúcstalálkozóját megelőzte Mike Pompeo külügyminiszter és Pham Binh Minh vietnámi miniszterelnök-helyettes, külügyminiszter keddi megbeszélése, aholelsősorban a biztonságpolitikai kérdésekről és a két állam közös stratégiai érdekeiről esett szó az Indo-Csendes-óceáni térségen belül.

Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

Secretary Pompeo

@SecPompeo

Great exchange with @FMPhamBinhMinh. Vietnam is an increasingly close friend and partner of the United States — we share a range of strategic interests and a common desire to promote peace, security, and a free and open Indo-Pacific.

A mai napon Donald Trump a hanoi elnöki palotában előbb Nguyen Phu Trong vietnámi államfővel, majd pedig Nguyen Xuan Phuc miniszterelnökkel találkozott.

Nguyen Phu Trong vietnámi államfő és Donald Trump amerikai elnök kezet fog tárgyalásuk megkezdése előtt Hanoiban 2019. február 27-én. A háttérben Ho Si Minhnek, a Vietnámi Kommunista Párt néhai alapítójának és vezetőjének a mellszobra láthatóFORRÁS: MTI/EPA/POOL/LUONG THAI LINH

A két találkozó főleg a bilaterális gazdasági kapcsolatok megerősítéséről szólt.

Ezt úgy is lehet értelmezni, hogyWashington a vietnámi gazdasági-pénzügyi jelenlétben még inkább Kína versenytársa kíván lenni.

Nguyen Xuan Phuc vietnámi kormányfő és Donald Trump amerikai elnök megbeszélést folytat Hanoiban 2019. február 27-énFORRÁS: MTI/EPA/VNA/-

A Fehér Ház közben tudatta, hogyDonald Trump és Kim Dzsongun helyi idő szerint 17:30-tól (közép-európai idő szerint 11:30-tól) folytat egy rövid, húszperces megbeszélést négyszemközt.

A megbeszélést díszvacsora követi az ötcsillagos Sofitel Legend Metropole Hotel épületében.

Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

PJ Furman@pjhanoi

Trump will be eating dinner at Hotel Metropole Hanoi tonight.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a találkozó előtt Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök a barátjának nevezte a phenjani vezetőt, kiemelve, hogy Vietnám virágzik, Észak-Korea pedig rövid időn belül ugyanezt élhetné meg, ha végrehajtaná a nukleáris leszerelést.

Hozzátette:a történelemben szinte páratlan lehetőség előtt áll Észak-Korea és barátja, Kim Dzsongun.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Vietnam is thriving like few places on earth. North Korea would be the same, and very quickly, if it would denuclearize. The potential is AWESOME, a great opportunity, like almost none other in history, for my friend Kim Jong Un. We will know fairly soon – Very Interesting!

Az Al Jazeera beszámolója alapján Hanoi népi bizottságának az elnöke (a főpolgármesteri tisztség vietnámi megfelelője), Nguyen Duc Chung arra hívta fel a főváros honlapján közzétett nyilatkozatában a helyiek figyelmét, hogyöltözzenek ünnepi viseletbe, díszítsék fel Hanoit zászlókkal és virágokkal, a csúcstalálkozóra érkező külföldieket pedig szívélyesen üdvözöljék.

Amerikai és vietnámi zászlót lengető úttörők Donald Trump amerikai elnök érkezésére várnak HanoibanFORRÁS: MTI/AP/HAU DINH

A fényképek és a videófelvételek alapján a fővárosiak eleget tettek Nguyen Duc Chung felhívásának.

Vietnámi és amerikai zászlót lengetnek emberek a kormányfői hivatal előtt Donald Trump amerikai elnök távozásakor HanoibanFORRÁS: MTI/AP/EVAN VUCCI

A találkozó helyszíne előtt rengeteg újságíró várakozik.

https://twitter.com/i/status/1100707407112687617

A hanoi Sofitel Legend Metropole Hotel épületében Donald Trump és Kim Dzsongun a kétoldalú megbeszélésük előtt rövid sajtótájékoztató keretén belül válaszoltak újságírói kérdésekre – írja a Reuters.

Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető a Sofitel Legend Metropole Hotel épületében kezet fognak 2019. február 27-énFORRÁS: AFP/SAUL LOEB

Trump az egyik újságíró kérdésére azt felelte, hogynem hátrál ki Észak-Korea atomfegyver-mentesítésének a terve alól.A másik kérdés arra vonatkozott, hogy a mostani tárgyaláson megszületik-e az 1950-ben kezdődött koreai háborút lezáró békeszerződés.Az amerikai elnök azt válaszolta, hogy később fog ez eldőlni.

Ezt követően Trump reményét fejezte ki, hogy sikeres lesz a megbeszélése Kim Dzsongunnal.

Az amerikai elnök szerint – amennyiben teljesíti Phenjan Washington feltételeit – akkorÉszak-Korea előtt nagy jövő áll,hiszen az országnak hatalmas gazdasági potenciálja van, amit eddig nem használt ki.

Kép megtekintése a Twitteren

Jeff Mason

@jeffmason1

.@realDonaldTrump meets with of North Korea. Asked if he was pulling back from a demand for denuclearization in North Korea, Trump said: No.

Kim Dzsongun semmi konkrét dolgot nem mondott, csupán azt, hogy – szerinte –eredményes lesz a csúcstalálkozó, az eredménynek pedig majd mindenki fog örülni.

A rövid sajtótájékoztatót egy húszperces megbeszélés követte, amin Trumpon és Kimen kívül részt vett két tolmács is.

Ezután következett a díszvacsora, amire hivatalos volt amerikai részről Mike Pompeo külügyminiszter és Mick Mulvaney kabinetfőnök, észak-koreai részről pedig Kim Dzsongcshol – aki Kim Dzsongun bátyja – és Ri Dzsongho külügyminiszter is.

Kép megtekintése a Twitteren

Alexandra von Nahmen@AlexandravonNah

dinner time
pic by print pooler @vmsalama

A tárgyalások a két fél között csütörtökön folytatódnak.

Forrás: Origo

Hasonló hírek

Hurrikán az Adrián, menekülnek a magyar nyaralók – VIDEÓ

Mazsi

Ebből az európai országból csatlakoznak legtöbben az Iszlám Államhoz!

Mazsi

Terrorakciót előztek meg az Egyesült Államokban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------