Image default
Külföld

Donald Trump bevallotta, hogy rosszul fejezte ki magát

A 2016-os amerikai elnökválasztás kapcsán mondott szavait írta felül az USA első embere.

Az amerikai elnök, Donald Trump kijelentette: „rosszul fejezte ki magát” a Finn fővárosban, Helsinkiben Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott közös sajtókonferenciáján. Hangsúlyozta, hogy nem azt akarta mondani, nincs oka azt hinni, hogy Oroszország „nem avatkozott be” a 2016-os elnökválasztási folyamatba, hanem annak pont az ellenkezőjét.

Az USA első embere hozzátette: az amerikai hírszerző ügynökségek a teljes bizalmát élvezik, elfogadja megállapításaikat, miszerint Oroszország igenis beavatkozott a két évvel ezelőtti választásokba, ám azok nem befolyásolták a választások eredményét.

A felmerült téma kapcsán megjegyezte, hogy idén ősszel, a félidős választásokon kormánya mindent megtesz a választási rendszer biztonsága védelmében és kíméletlenül megsemmisít majd minden beavatkozási kísérletet.

Bár Trump véleménye szerint az amerikai-orosz viszony nagyon rossz, ám a mostani találkozón javult a helyzet. Példaként említette, a nukleáris fegyverek világszerte történő visszaszorítását, Észak-Koreát, Izrael biztonságának ügyét, de kitért Szíria és Irán kérdésére is – jelentette az MTI.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Trump nehéz helyzetbe került

info

Szlovénia nem enged be vonatot Zágráb felől

Edit

A bajor miniszterelnök szerint sokan hálásak lesznek Orbán Viktornak

Edit