Image default
Életmód hírek

Dohányossal nem, elválttal szívesen randizunk

A férfiak nem szívesen randevúznak olyan nővel, akiknek túlsúlya van, a nőket pedig az tántorítja el, ha a férfi jelentősen alacsonyabb náluk. Az, ha dohányzik a másik, mindkét nem számára hátráltató tényező, derült ki a legfrissebb kutatásból.

 

Dohányossal nem, elválttal szívesen randizunk

 

A felmérés arra is rámutatott, hogy az online társkeresők egyre bátrabban beszélnek arról, hogy a neten keresnek párt. A legtöbben azért regisztrálnak egy-egy oldalra, mert kevés idejük van eljárni otthonról, és úgy érzik, hogy nincs is igazán megfelelő hely az offline ismerkedésre.

Szinte már unásig ismételt közhely, hogy személyes találkozáskor az első benyomás a legfontosabb. Ha tudatosan, ha tudat alatt, de egyből véleményt formálunk mindenkiről, amikor először találkozunk vele. És mivel tudjuk azt is, hogy minket is megítélnek már a találkozó első másodperceiben, általában igyekszünk a lehető legjobb benyomást tenni. De vajon mi a helyzet, ha az első „találkozó” nem személyesen történik, hanem online? Milyen az első online benyomás netes társkereséskor? Hogyan befolyásolják az adatlapon található információk és a feltöltött képek a randi esélyeit? A Lovebox.hu online társkereső legfrissebb kutatása ezekre a kérdésekre kereste a választ.

Fényképek kontra adatlap

Arra a kérdésre, hogy mi számít a másik adatlapján, a nők 60%-a válaszolta, hogy inkább a személyes bemutatkozó és a profiladatok, ezzel szemben a férfiaknak saját elmondásuk szerint közel azonos arányban fontosak a fényképek és az adatlapon található információk.

 

Dohányossal nem, elválttal szívesen randizunk2

 

A nők ezen belül is leginkább arra buknak, ha azonos érdeklődési kört vagy humoros dolgokat fedeznek fel a másik adatlapján. Ez utóbbi a hölgyek közel 50%-ának annyira bejön, hogy akkor is esélyt adnak a másiknak, ha a fotók alapján nem annyira szimpatikus nekik az illető.

A férfiak szintén a humoros adatlapokat és az azonos érdeklődési kört kedvelik, viszont egy dohányzó nő akkor is eltántorítja őket a személyes találkozótól, ha a fényképei alapján bejön nekik a hölgy. Hasonlóan gondolkodnak a megkérdezett nők is: a dohányzás mellett a túl nagy korkülönbség és ápolatlan fogak szinte teljesen kizárják a személyes találkozó esélyét.

A kutatás szerint a legtöbb regisztrálót egyáltalán nem zavarja, ha a kiszemeltjük volt már házas, és az összes válaszadó csupán 10%-át tántorítja el, ha a másiknak gyereke van.

A külső is számít

Fényképek tekintetében mindkét nem számára nyerő, ha a másikról kedves, családi körben készült vagy sportolás közbeni fotókat nézegethetnek. A férfiaknak emellett a szexi képek is bejönnek, de a félmeztelen képek a pasik ötödének már a ’túl sok’ kategóriába tartoznak.

Arra a kérdésre, hogy van-e olyan külső tulajdonság, amely egyből kizárja, hogy találkozz a másikkal, a férfiak 44%-a válaszolta, hogy a túlsúly. Ezt leszámítva azonban nem igazán tudtak olyan külső jegyet mondani, ami zavarná őket. A nőket ezzel szemben nem zavarja, ha a másik túlsúlyos, a rossz fogsor viszont 20%-uknál egyből kizárja a személyes találkozót.

De miért online keresel párt?

A válaszadók közel 50%-a legfőképpen azért választotta az online ismerkedést, mert kevés ideje van eljárni otthonról. Szintén sokan említették (40%) azt az indokot, hogy a korosztályuk számára egészen egyszerűen nincsen olyan hely, ahol ismerkedni lehetne.

Szintén szerepet játszhat az online ismerkedés népszerűségében, hogy ma már egyre inkább mernek beszélni arról az emberek, hogy online is ismerkednek. A válaszadó férfiak 37%, míg a nők 33%-a mondta, hogy nyíltan beszélnek ismerőseiknek az online társkeresőre való regisztrációjukról, hiszen alig más, mint fent lenni Facebookon.

Forrás: Napidoktor.hu

Hasonló hírek

Így lesz huncut a férfiasság pirulák nélkül! A mennyei szex titka – +18

Mazsi

1 éve távolították el a petefészkét, majd újra kitapintott valamit a hasán…

Mazsi

Még az apja is megdöbbent: társkeresőn bukkant fel Hosszú Katinka

Géza