Hirmagazin.eu
Főoldal » Döbbenetesen kevés pénze maradt Maradonának – Mindenki kihasználta az isteni Diegót..
Külföld

Döbbenetesen kevés pénze maradt Maradonának – Mindenki kihasználta az isteni Diegót..

Mint az a történelem során már oly sokszor bebizonyosodott, nem minden sztársportoló képes bánni a pénzzel. Így volt ez az isteni Diego Maradonával is, aki elképesztő pályafutása ellenére „szegényen” halt meg.

A szerdán 60 éves korában szívrohamban elhunyt argentin legenda hatalmas vagyonának jelentős részét fényűző életmódjának és a messze földön híres nagylelkűségét kihasználó embereknek köszönhetően pazarolta el

– írta a Daily Mail a Corriere della Sera olasz lap információira hivatkozva.

A 20. század legjobb labdarúgójának választott Maradona a fehéroroszországi Dinamo Brest labdarúgó-klub tiszteletbeli elnökeként évi 15 millió fontot keresett, míg közel-keleti vezetőedzői munkái és a Pumával kötött szerződése is bőven hozott a konyhára. Ennek ellenére

mindössze 75 ezer fonttal (30 millió forint) a bankszámláján tért végső nyugovóra.

A futball ikonikus alakjához mindig is közel álló argentin újságíró, Luis Venura szerint Maradona öröksége azért ilyen csekély, mert az emberek kihasználták nagylelkűségét, és ott verték át, lopták meg, ahol tudták. „Csak annyit kellett tenniük, hogy kértek, és ő adott

– fogalmazott Ventura.

Angelo Pisani, az ügyvéd, aki Maradonának az Olaszországban régóta fennálló adócsalási perében segített, korábban szintén azt állította, hogy a futball legendát nem vetette fel a pénz. „Nagy lábon élt és túlságosan nagylelkű volt” – emelte ki. Hozzátette, ha bárki tudni akarja, mi lett az „isteni” Diego a pénzével, beszéljen az őt körülvevő emberekkel, akik kíméletlenül kihasználták.

Soha nem volt 100 eurónál több a zsebében

– mondta az ügyvéd.

Bár a bankszámla-egyenlege nem erre enged következtetni, úgy tűnik, hogy Maradona öröksége így is szép összegre rúg majd. A Corriere della Sera állítása szerint a tulajdonát képezték „ékszerek, birtokok, luxusingatlanok, luxusautók, kubai és olasz beruházások, kínai futballiskolák és a képjogi szerződések, amelyek halála után is érvényben maradnak”.

Argentin jelentések szerint a hagyaték akár a 150 millió fontot (60,3 milliárd forint) is elérheti. A tortából mindenki szeretne egy szeletet, így a tragédia árnyékában hamarosan megkezdődik az örökösödési harc, mely fényt vethet Maradona kétes adóügyeire is.

hirado

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kiutasítottak 35 orosz diplomatát az Egyesült Államokból

Edit

Európának segítenie kell a Görögországban rekedt 46 ezer menekültön

info

Nyílt vitát sürget a menekültválságról a német államfő

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!