Főoldal » Döbbenetes vád az ismert író ellen: iskola után erőszakolhatta meg egy szállodai szobában a 14 éves lányt?
Külföld

Döbbenetes vád az ismert író ellen: iskola után erőszakolhatta meg egy szállodai szobában a 14 éves lányt?

A 83 éves író, Gabriel Matzneff ellen indított a párizsi ügyészség vizsgálatot 15 éven aluli kiskorú elleni erőszak miatt.

Gabriel Matzneff a vádak szerint a Julliard könyvkiadó jelenlegi vezetőjét, Vanessa Springort erőszakolta meg, mikor ő még csak 14 éves volt. Az eset a nő csütörtökön megjelent életrajzi könyve miatt robbant ki, bár ő maga nem tett feljelentést Matzneff ellen, az ügyészség vizsgálatot indított az esettel kapcsolatban.

A 47 éves kiadóigazgató Le consentement (A közös megegyezés) című könyve felrázta a francia irodalmi életet.

A Vanessa Springora által leírt tényeken túl a nyomozás az összes többi áldozatot is azonosítani akarja, akik hasonló szexuális támadás áldozatai lettek Franciaországban vagy a tengerentúlon – nyilatkozta a párizsi ügyész, Rémy Heitz.

A könyv alapján Springor alig múlt 14, mikor a férfi szexuálisan közeledett felé. Az eset mély nyomot hagyott a nőn, depresszióssá vált.

Tizennégy évesen nem kéne, hogy egy ötvenéves ember várja az embert az iskola után, szállodába vigye, ahol az ágyában találja magát a péniszével a szájában uzsonnaidőben

– írta könyvében. Ő volt az első kamasz áldozata a férfinek, amiről könyvében tanúskodik. Az ünnepelt író számos munkája utal arra, hogy szexuálisan nyitott kiskorúak felé, részt is vett egy azsiai szextúrán fiatal fiúkkal – írja a 24.hu.

„Az irodalmi aura nem garantálja a büntetlenséget” – írja Franck Riester, a francia kulturális miniszter a Twitter-oldalán. Hozzátette: minden további áldozat támogatását élvezi, aki meg meri törni a hallgatást.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

Hasonló hírek

Legalább öt migránst meglőttek, miután tömeges vita alakult ki Calais-ban

Géza

Gátszakadás volt Japán keleti részén

info

Több tízezer magára hagyott háziállat halhat éhen Vuhanban

Géza