Főoldal » Döbbenetes új információ: egy rendőr DNS-ét találták meg a VV Fanni-gyilkosságnál lefoglalt kötélen
Bulvár

Döbbenetes új információ: egy rendőr DNS-ét találták meg a VV Fanni-gyilkosságnál lefoglalt kötélen

Budapest — Elképesztő dolgot állít a VV Fanni halála miatt indított nyomozással kapcsolatban a gyilkossággal gyanúsított férfi, B. László korábbi védője.

Dr. Brodmann Pétert – aki a gyanúsított nagybátyja – már régebben kizárta az ügyészség az ügyből. Azért döntöttek így, mert a rendőrség szerint felmerült annak a gyanúja, hogy akár az ő DNS-mintája is rajta lehet egy kötélen. A bizonyítékot a feltételezett elkövető autójából foglaltak le a nyomozók, és azon több ember mintáját is megtalálták.

Ami biztos volt: az egyik biológiai anyagmaradvány Fannitól származott, a másik a gyanított B. Lászlótól, ám a harmadikról eddig nem lehetett tudni, kihez tartozik.

Erről feltételezték, hogy akár az ügyvéd DNS-e is lehet.

– Bár a mintát már hónapokkal ezelőtt levették tőlem, eredmény csak nemrégiben született. Gondolom, azért sem volt sietős a dolog, hiszen pontosan tudták, hogy addig tudnak távol tartani az ügytől, amíg nem derül ki az ártatlanságom. Hát most kiderült, a szakértő kizárta, hogy valaha megfogtam azt a bizonyos kötelet – mondta az ügyvéd a Blikknek, aki egy érdekes fejleményről is lerántotta a leplet.

(Ez is érdekelheti: Elégették VV Fanni holttestét?)

– A hiányzó DNS-minta, amit ugye, hozzám akartak kötni, egy bűnügyi technikusé volt. Vagyis a helyszínelés alatt, teljesen szakszerűtlen módon, kesztyű nélkül megfogta az egyik, általuk perdöntőnek tartott bizonyítékot. Sőt, mondok még furcsábbat is. Van egy negyedik minta is, amiről a mai napig nem tudják, kié lehet. Persze, hiába tisztázódtam, nincs illúzióm afelől, hogy visszaengednek az ügybe, mint védőt – mondta dr. Brodmann Péter, aki hivatalosan is jelezte, hogy már nincs oka a kizárásának.

Novozánszky Fanni (†24) tavaly novemberben tűnt el. Holttestét azóta sem találják. A rendőrség gyilkosság ügyében nyomoz, gyanúsítottjuk majd egy éve letartóztatásban van.

– Az unokaöcsém jelenlegi ügyvédje végre megkapta az ügyben keletkezett szakértői véleményeket. Hatalmas anyagról van szó, de lassan sikerül átrágni magunkat rajta. Úgy látom, a rendőrség hiába próbált meg mindent, még az FBI-t is bevonták a nyomozásba, semmi nem igazolja feltevésüket, miszerint László az elkövető – vélekedett dr. Brodmann.

A Novozánszky család védelmét ellátó dr. Lichy József teljesen más véleményen van.

– A rendőrség hihetetlen aprólékos, minden részletre kiterjedő, profi munkát végez ebben az ügyben. Úgy tudom, minden a kezükben van, hogy bizonyítsák B. László bűnösségét, sőt, még azt sem tartom kizártnak, hogy az emberölés minősített esete is szóba jöhet – vélekedett dr. Lichy József.

11 hónapja a rács mögött

B. László nehezen viseli a majd egy éve tartó bezártságot. Korábban a rabtársai halálosan megfenyegették, jelenleg pedig egy négyszemélyes cellában van. Családja kitart mellette, szülei, amikor csak lehet, meglátogatják és próbálják tartani benne a lelket.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Őszinte vallomás: válságban van a magyar színész házassága

Mazsi

Sztárok és legértékesebb testrészeik

info

Kórházba megy: rosszullétek gyötrik Benke Laci bácsit

Mazsi