Image default
Tudástár - minden érdekesség

Döbbenetes titkot rejt a 4200 éves egyiptomi sírbolt

A ta­pasz­talt ré­gé­szek iz­ga­lom­tól re­megő tér­dek­kel kö­ze­lí­tet­ték meg a 4200 éves sír­bol­tot, a fel­fe­de­zés pedig min­den kép­ze­le­tü­ket fe­lül­múlta!

Ősi, nem kevesebb mint 4200 éves síremlékre bukkantak elhivatott brit régészek Egyiptomban, egészen pontosan Qubbet el-Hawa városában.

A Birmingham-i Egyetem kutatói remegő térdekkel álltak a temetőben a kétméteres fal előtt, amiről később megállapították, hogy a meglepő titkot rejtő sír boltozata.

Döbbenetes titkot rejt a 4200 éves egyiptomi sírbolt
Fotó: Twitter

A Daily Star szerint az ősi, de még mindig jó állapotban lévő sírbolt az egyik egyiptomi fáraó szarkofágját rejti, bár a felfedezés több megválaszolatlan kérdést is felvet.

“Nincs olyan tudós a világon, aki pontosan tudná, kihez tartozik a 4200 éve emelt műemlék. Létezése azonban alapjaiban változtatja meg az ókori egyiptomi temetkezési szokásokról alkotott képünket”

– magyarázta Carl Graves, a kutatás egyik résztvevője.

Nasr Salama, a helyi régészeti csoport vezetője is figyelemre méltónak tartja az elképesztő leletet, bár a brit kutatók csak jövő áprilisban vizsgálják meg tüzetesebben az eddig felfedezetlen leletet.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Hátborzongató dolgot rögzített egy autó fedélzeti kamerája – VIDEÓ

Mazsi

Az űrhivatal megpróbálta eltussolni ezt a különös videót: De nem sikerült! – VIDEÓ

Mazsi

Hihetetlen, de igaz: Így lett világhírű a magyar kávé!

Mazsi