Hirmagazin.eu
Főoldal » Döbbenetes számok, milliárdokat költ erre a magyar
Egészség - betegség

Döbbenetes számok, milliárdokat költ erre a magyar

Évente 120 mil­li­ár­dot ha­gyunk ott a pa­ti­kák­ban csak vény­kö­te­les gyógy­sze­rekre: ren­ge­teg pénz, na­gyon meg­ter­heli a leg­több csa­lád pénz­tár­cá­ját. Mit lehet tenni? Min­den­kép­pen kap­kod­nunk kell a drága pi­ru­lá­kat vagy van ol­csóbb és egész­sé­ge­sebb meg­ol­dás is?

Minden második ötven év fölötti magyar rendszeres gyógyszerfogyasztó. Évente 120 milliárd forintot fizetünk ki csak vényköteles orvosságokra – hozta nyilvánosságra a megdöbbentő adatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ez fejenként évente 12 ezer forint, az újszülöttől az aggastyánig! A legtöbbet a 65-69 éves korosztály költ tablettákra. Vannak, akik harmincféle gyógyszert is szednek!

Döbbenetes számok, milliárdokat költ erre a magyar
Fotó: Pinterest

Segít az életmódváltás

Az 54 éves András már folyamatosan szedhetne tablettákat köszvényre, magas vérnyomásra, fülzúgásra és vashiányra – ha nem vált tudatosan életmódot negyven éves kora körül.

Már többször is hallottam: ezt egész életében szednie kell

– mesélte a Ripost-nak. – Amikor kiderült, hogy köszvényem van, először szedtem a gyógyszert, ezzel egy időben azonban kizártam az étrendemből a disznó- és pulykahúst, és minden mást, ami a köszvény szempontjából kockázat. A háziorvossal egyeztetve fokozatosan elhagytam a gyógyszert.

Fontos a szűrővizsgálat

Az orvosok szerint jó lenne, ha minden beteg olyan tudatos lenne, mint András. Az egészséges életmód, táplálkozás, rendszeres mozgás és a szűrővizsgálatokon való részvétel évekkel meghosszabbíthatja az életünket, és kitolhatja azt az időt, amikor gyógyszerekre kell költenünk.

– Az a tapasztalatom, hogy a magyar betegek fegyelmezetlenek, amit felírunk, azt sem az előírásoknak megfelelően szedik – mondta el dr. Bense Tamás családorvos.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A pszichiátriai szerek csapdájában

Géza

A cukor rákot okozhat! És ez csak az egyik ok, hogy száműzd étrendedből

Mazsi

Ezeket a betegségeket okozhatja B-vitamin hiány

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------