Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Döbbenetes, most derült ki: két hónappal ezelőtt is balesetezhetett egy Viking szállodahajóval az ukrán kapitány

Egészen döbbenetes információk jutottak a hajozas.hu birtokába: most derült ki, hogy pár hónappal korábban is történt egy hajóbaleset, amikor szintén az ukrán kapitány állhatott a kormány mögött.

Döbbenetes új információk derültek ki a múlt hét szerda esti dunai tragédiában érintett Viking hajó kapitányáról! A hajozas.hu portál közlése szerint annak a cégnek a flottájába tartozik a Viking szállodahajó, amelynek része az a Viking Idun is, amely két hónappal ezelőtt – erről a The Sun is beszámolt – súlyos balesetet szenvedett 171 utassal a fedélzetén, amikor egy olajszállító tankerhajónak ütközött neki Hollandiában.

Was Viking Idun.. Another one this year already, season just started, cursed company 😱, hope nobody died this time

Az áprilisi baleset kapcsán a portál olyan információ birtokába jutott egy névtelenséget kérő, Viking szállodahajón dolgozó kapitánytól, hogy az áprilisi, Hollandiában történt és a budapesti balesetben is ugyanaz az ukrán kapitány vezette a hajót. A hajozas.hu szerint akkor a Viking Idun – Antwerpenből Gentbe tartott – többszöri rádiós figyelmeztetés ellenére sem vette figyelembe a tankerhajót és 171 utassal a fedélzetén egyenesen neki kanyarodott a monstrumnak. Ez már csak azért is érdekes, ugyanis, ahogy azt a Blikk is megírta, a budapesti baleset egyik oka lehet, hogy az ukrán kapitány semmiféle jelzést nem adott rádión keresztül a Hableánynak, hogy előzni szeretne, holott a kapcsolatfelvétel kötelező lenne minden esetben.

A Viking ukrán kapitánya, Jurij C. kifizetné a többmilliós óvadékot

A kapitány elmondása szerint még az új hajók esetén is gyakori a meghibásodás, azonban amennyiben mindez, amit elmondott bebizonyosodik, elképzelhető, hogy két hónap alatt két szörnyű hajóbaleset során is ugyanaz ukrán kapitány vezette a szállodahajókat.

Mint megírtuk, a Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral – turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 4-éig tizenegy holttest került elő.

blikk

Hasonló hírek

Borzasztó dolog történt a börtönben a sólyi kislány fiatal gyilkosával

Mazsi

Idős emberektől csalt ki több százezer forint egy kaposfői nő

Géza

Beszakadt az út Kőbányán

Géza