Életmód hírek

Döbbenetes eredményre jutottak a kutatók a fájdalomcsillapítókkal kapcsolatban

Döbbenetes eredményre jutottak a kutatók a fájdalomcsillapítókkal kapcsolatban 2

Nem csak szívrohamot, agyvérzést és magas vérnyomást okozhatnak egyes népszerű, vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók – ahogyan arról írtunk. Az Amerikai Tudományos Akadémia folyóiratában megjelent kutatási eredmény szerint az ibuprofen hatóanyag más, kulcsfontosságú egészségügyi területen is komoly veszéllyel fenyeget.

A nőket figyelmezteti az ibuprofen tartalmú fájdalomcsillapítók tájékoztatója: a tabletták szedése átmenetileg csökkenti a fogamzóképességet. Ám az új kutatási eredmények szerint nem csak átmenetileg, és nem csak a nőknél!

Az Amerikai Tudományos Akadémia szaklapjában megjelenő tanulmány arra figyelmeztet: a férfiaknak is vigyázniuk kell az ilyen tablettákkal, mert tartós szedésük csökkenti a termékenységüket. Ráadásul tudjuk, hogy a férfiak fájdalomküszöbe alacsonyabb, mint a nőké, akiket az evolúció alkalmassá tett a szülési fájdalmak elviselésére, így a teremtés koronái nyakra-főre kapkodják be a fájdalomcsillapítót.

Döbbenetes eredményre jutottak a kutatók a fájdalomcsillapítókkal kapcsolatban
Fotó: Markovics Gábor

A patikába több nő jön, mint férfi, de tudjuk, hogy a férfiak számára is a párjuk szerzi be a gyógyszert

– mondta a Ripost-nak dr. Simon Norbert gyógyszerész.

Döbbenetes eredményre jutottak a kutatók a fájdalomcsillapítókkal kapcsolatban 1
Fotó: Markovics Gábor

Nálunk a legsűrűbben az ibuprofen hatóanyagot tartalmazó gyógyszereket keresik, főleg az Algoflex és az Advil fogy, de a Nurofent és Ibumaxot is nagyon viszik. Biztos, hogy ebben szerepük van a reklámoknak. Sajnos az emberek akkor is ezeket szedik, amikor nem éppen a fájdalomcsillapító a legjobb megoldás: például köhögésre vagy ízületi fájdalmakra. Ráadásul sokan lusták elmenni az orvoshoz receptet kérni, ezért inkább bejönnek, és veszik azt, ami recept nélkül kapható, meg amiről úgy gondolják, hogy gyorsan segít rajtuk. A vevőink ötöde biztosan vesz fájdalomcsillapítót.”

Forrás: Ripost

Fotó: Markovics Gábor

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Erotika és testfestés

Edit

Ilyen lesz a magyar EURÓ. Ilyen szépet, még soha nem láttál! Oszd meg!

Géza

10 jel arra, hogy rossz úton haladsz az életben

info