Image default
Tudástár - minden érdekesség

Döbbenetes dologra derült fény: így pusztította volna el Adolf Hitler egész Londont

Hitler terve, miszerint atombombát dobjon Londonra, majdnem megvalósult, legalábbis erre enged következtetni egy nemrég publikált dokumentum.

Norvég tudósok és történelemkutatók felfedezték azt a hajót, amivel a nácik képesek voltak nehézvizet szállítani, ami a nukleáris reaktorok működtetéséhez használnak – írja a Daily Mail. Winston Churchill úgy rendelte el az SF Hyrdro elsüllyesztését 1944-ben, hogy valójában nem tudta, mi is volt a hajó igazi küldetése.

Egy mostani kutatás szerint ez a döntés menthette meg Anglia fővárosát a teljes pusztulástól. Egy norvég folyó alján, nagyjából 160 kilométerre Oslótól, olyan bizonyítékokat sikerült begyűjteni, ami arra enged következtetni, hogy Hitler nem állt messze attól, hogy megsemmisítő csapást mérjen Londonra.

A National Geographic csapata az egyik műsoruk forgatása közben 40 hordónyi nehézvízre bukkantak, ami több mint elég lett volna ahhoz, hogy Németországot nukleáris nagyhatalommá tegye.

A nagyjából egy tonnányi nehézvíz, ami elengedhetetlen a nukleáris fegyverek működtetéséhez, Hitler képes lett volna atombombát dobni Londonra, ami egy szempillantás alatt megváltoztathatta volna a háború kimenetelét.

Eric Grove szerint a háborúban odaveszett nehézvíz döntötte el, hogy a németek ne folytathassák a nukleáris programjukat. A norvégok még 1934-ben kezdték meg a nehézvíz előállítását a Tinn tóvidékén, Vemorkban, ezzel pedig a céltáblát tettek a hátukra a háború alatt.

A nácik 1940-ben betörtek Norvégiába, majd egyenesek Vemorkba indultak. 1943-ban kezdetét vette a Gunnerside-művelet, ugyanis Londonban attól féltek, hogy Hitler nehézvizet fog használni ellenük. A tudósok szerint, Hitler terve ott bukott el, hogy Churchill elsüllyesztette a Hydrot, elvéve ezzel az aduászukat.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Northfoto

Hasonló hírek

Itt a bizonyíték a hitetleneknek: Jézus valóban létezett!

Mazsi

Egy NASA dolgozó vallomása az idegenekről

Edit

Nemzetközi botrány: legalább 150 fajta ember-állat hibrid lénnyel kísérleteztek titokban a tudósok Angliában..

Géza