Hirmagazin.eu
Főoldal » Döbbenetes dologra derült fény: így pusztította volna el Adolf Hitler egész Londont
Tudástár - minden érdekesség

Döbbenetes dologra derült fény: így pusztította volna el Adolf Hitler egész Londont

Hitler terve, miszerint atombombát dobjon Londonra, majdnem megvalósult, legalábbis erre enged következtetni egy nemrég publikált dokumentum.

Norvég tudósok és történelemkutatók felfedezték azt a hajót, amivel a nácik képesek voltak nehézvizet szállítani, ami a nukleáris reaktorok működtetéséhez használnak – írja a Daily Mail. Winston Churchill úgy rendelte el az SF Hyrdro elsüllyesztését 1944-ben, hogy valójában nem tudta, mi is volt a hajó igazi küldetése.

Egy mostani kutatás szerint ez a döntés menthette meg Anglia fővárosát a teljes pusztulástól. Egy norvég folyó alján, nagyjából 160 kilométerre Oslótól, olyan bizonyítékokat sikerült begyűjteni, ami arra enged következtetni, hogy Hitler nem állt messze attól, hogy megsemmisítő csapást mérjen Londonra.

A National Geographic csapata az egyik műsoruk forgatása közben 40 hordónyi nehézvízre bukkantak, ami több mint elég lett volna ahhoz, hogy Németországot nukleáris nagyhatalommá tegye.

A nagyjából egy tonnányi nehézvíz, ami elengedhetetlen a nukleáris fegyverek működtetéséhez, Hitler képes lett volna atombombát dobni Londonra, ami egy szempillantás alatt megváltoztathatta volna a háború kimenetelét.

Eric Grove szerint a háborúban odaveszett nehézvíz döntötte el, hogy a németek ne folytathassák a nukleáris programjukat. A norvégok még 1934-ben kezdték meg a nehézvíz előállítását a Tinn tóvidékén, Vemorkban, ezzel pedig a céltáblát tettek a hátukra a háború alatt.

A nácik 1940-ben betörtek Norvégiába, majd egyenesek Vemorkba indultak. 1943-ban kezdetét vette a Gunnerside-művelet, ugyanis Londonban attól féltek, hogy Hitler nehézvizet fog használni ellenük. A tudósok szerint, Hitler terve ott bukott el, hogy Churchill elsüllyesztette a Hydrot, elvéve ezzel az aduászukat.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Northfoto

Hasonló hírek

A 60 felettiek 89 százaléka igényli a szexet

info

A magyar csodagyerek Kínában 40 000 embernek zongorázott a legnagyobb ázsiai zenei fesztiválon

Mazsi

Klasszikus UFO-fejet fotóztak egy orosz repülőn!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------