Image default
Életmód hírek

Döbbenet: milliókkal vágták át a katonákat – A társaikat vádolják a csalással

Magyarország — Számos egykori és jelenlegi katonatiszt, valamint civilek is érintettek egy több millió forint értékben elkövetett csalásban – állítja az ügy egyik károsultjának élettársa, Szabó Bettina (26).

Mint mondta: lassan felőrli családját, hogy évek óta húzódik az ügy, amelyben egy hadnagyot és négy társát vádolnak azzal, hogy katonatársaiktól csaltak ki pénzt befektetés ürügyén.

– Tőlünk összesen kétmillió forintot kért évekkel ezelőtt a párom egyik ismerőse, aki azt állította: egy év múlva megtérül majd a jól jövedelmező befektetés, és jelentősen több pénzt, összesen hárommillió forintot kapunk vissza. Sajnos belementünk, reméltük, hogy valóban jól cselekszünk, de a pénzünket azóta sem láttuk – kezdte Bettina, aki úgy tudja, ők még nem veszítettek sokat azokhoz képest, akik több mint 10 millió forintot adtak át a vádlottaknak.

Volt, aki 14 millió forintot adott át annak reményében, hogy több pénzt lát majd viszont.

Döbbenet milliókkal vágták át a katonákat – A társaikat vádolják a csalással 1
Szabó Bettina családját felőrli az évek óta húzódó ügy

– Megbíztunk az ismerősünkben, hiszen korábban már hallottuk, hogy másoknak megtérült a befektetés. A mi esetünkben ez nem így történt, és ahogy hallottuk, legalább egytucatnyian járnak még hasonló cipőben – folytatta csalódottan Bettina, aki párjával, az egykor katonaként dolgozó, több misszión is kint járó Dóczi Sándorral (38) két éve tett feljelentést az ügyben, ám mint mondta: annyi a károsult, hogy csak most sikerült bíróság elé vinni az ügyet.

– Ügyfelem nem követett el bűncselekményt, teljes egészében megtévesztés áldozata lett ő is. Egyelőre bizonyítási eljárás zajlik, amely során a védelem által kihallgatni indítványozott tanúk egyértelműen alátámasztották ezt – mondta kérdésünkre az egyik vádlott ügyvédje, dr. Nikula János, aki ügyfelével együtt később kívánt nyilatkozni bővebben az ügyben.

Megkerestük a Honvédelmi Minisztériumot is, hány katona lehet érintett az évek óta elhúzódó eljárásban, esetleg volt-e, aki leszerelt azóta, hogy kirobbant az ügy, lapzártánkig azonban nem kaptunk választ.

Óvakodjunk a nagy haszontól

A pénzügyi szakértők azt tanácsolják, ha túl magas hozamot, nyereséget ígér egy befektetés, mindig érdemes körültekintően utánajárni, miről is van szó. Nyugodtan gyanakodjunk a már-már irreálisan jónak hangzó ajánlatoknál.

Forrás: Blikk.hu

Hasonló hírek

Ebből a hagymából egyél többet télen! Nagyon egészséges

Mazsi

Figyelem! Erre varrjon valaki gombot!

Mazsi

Az 5 legfontosabb ember, akinek meg kell bocsájtanod, mielőtt véget ér az év

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------