Image default
Életmód hírek

Döbbenet: egy 18 éves lány kómába esett, majd mire felkelt, anya lett

Egy tinédzser rosszullétre panaszkodva ment lefeküdni, majd görcsök rázták – aztán négy nappal később arra ébredt a mesterséges kómából, hogy életet adott egy kislánynak, noha azt sem tudta, hogy terhes.

 

Ebony Stevenson 18 éves főiskolás lány tavaly december 2-án erős fejfájásra és rosszullétre panaszkodva ment lefeküdni, majd megdöbbenve vette tudomásul hogy december 6-án anyukaként felébredt. A lánynak nem volt feltűnő pocakja, nem tapasztalt reggeli rosszullétet, és a menstruációja is minden hónapban megjött. Állapotát egy születési rendellenességnek köszönhette: két méhe van, ami 3000-ből egy nőnél fordul elő valamilyen formában.

– Nem igazán akartam gyereket, legalábbis még tíz évig biztosan nem. Arra a hírre ébredni, hogy van egy lányom, túl sok volt nekem, nem tudtam hova tenni. Az első találkozásom a babával teljesen szürreális élmény volt. Attól tartottam, nem fogok kötődni a lányomhoz, mivel nem voltam felkészülve az érkezésére, de most már a világ minden kincséért sem cserélném el – mondta a Mirrornak a fiatal anyuka.

Közzétette: Ebony Stevenson – 2019. február 17., vasárnap

Mivel Ebony nem emlékszik sem a császármetszésre, amit végrehajtottak rajta, sem az azt megelőző és követő órákra, erről egyedül az édesanyjának és a kórházi személyzetnek van információja.

– Hallottam, hogy rosszul van, szóval utána mentem a fürdőszobába. Mire odaértem, a padlón hevert, látszólag valamilyen görcse vagy rohama lehetett. Mivel korábban sosem történt vele ilyen, azonnal tárcsáztam a mentőket. Nagyjából öt perc alatt kinn voltak. A mentős győzködött, hogy a lányom biztosan terhes, és ezek a görcsök összehúzódások, én pedig biztos voltam benne, hogy Ebony nem lehet várandós, hiszen nem is látszik a pocakja. Viszont ahogy az összehúzódások mozgásra bírták a babát, hirtelen tényleg kidudorodott a hasa – mondta a fiatal nagymama, Sheree, aki elsőként tarthatta kezében a babát, mivel a lányát a császármetszés után kómában tartották. – Furcsa pillanat volt, egyáltalán nem volt időm felkészülni rá. Madarat lehetett volna fogatni velem, amiért a baba egészséges volt, viszont aggódtam a saját lányomért.

Amikor Ebony kinyitotta a szemét, elmagyarázták neki a helyzetet: két méhe van, az elől lévő továbbra is menstruált, miközben a hátánál lévőben zavartalanul fejlődött a babája; így maradhatott láthatalan a terhespocakja. Az orvosok szerint a kislány nagyon szerencsés, mert a két méhhel született nők általában nem tudják addig hordani a babájukat, amíg az teljesen kifejlődik.

Forrás: Blikk.hu

Képünk Illusztráció: Northfoto

Hasonló hírek

Csernus szerint durva dolgot művel a testünkkel a magány!

Edit

Amelyik követ választod, olyan lesz a jövőd – Szembe mersz nézni vele?

Edit

KSH: csaknem 400 ezer főt érint a kivándorlás

Géza