Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Döbbenet, ami történt: így szórakoztak a kórházban a holttesttel

Döbbenet, ami történt: így szórakoztak a kórházban a holttesttel

A gyászoló család két hétig nem tudta, hogy hol lehet a szeretett férfi holtteste. A kórházban mást mondtak nekik, mint ami a valóság.

Tatár János holtteste két hétre „eltűnt” a rendszerben. A férfi temetését már többször is el kellett halasztani, s a család még mindig nem tudja, mikor hantolhatják el szerettüket.

– Április 13-án esett el a motorral kezdte Orsolya, János lánya. A mentők kórházba vitték. Az orvosok szerint agyvérzést kapott a nyeregben. Amikor az ügyeletes orvosnál érdeklődtünk, hogy várhatóan mikorra épül fel az apám, és ki a kezelőorvosa, azt mondta: „Nincs kezelőorvos, valószínűleg csak elvonási tünete van az alkoholtól.” Apukám napi egy fröccsnél többet nem ivott – háborgott Orsolya a Blikknek.

Április 20-án végre úgy tűnt, fellélegezhetnek: a kórházban azt mondták, János nemsokára kikerül az intenzívről.

Egy órával később hívtak, hogy kapott még egy agyvérzést, és meghalt. Mivel közúti balesetnek minősítették az ügyet, hatósági boncolást rendeltek el. Azt mondták, várjunk az eredményre, mert Budapestre kell küldeni apa testét, ott boncolják. Napok teltek el, de nem történt semmi. Hiába érdeklődtünk, nem tudták megmondani, hol van apu teste. Végül Budapestre, az illetékes rendőr-kapitányságra mentem, ahol közölték: a kórház még nem is jelentette a halálát! – mesélte zaklatottan Orsolya, aki a kórház által megjelölt fővárosi intézményben is hiába kereste Jánost, ott nem is hallottak az esetről.

Végül kiderült: a holttest végig abban a kórházban volt, ahova a baleset után vitték.

Legutóbb tegnap ígérték, hogy felszállítják Pestre, de hivatalos értesítést azóta sem kaptunk – tette hozzá a nő.

Orsolya azt tervezi, jogi lépéseket tesz. Dr. Kosdi Kornél ügyvéd szerint a hozzátartozók kegyeleti joga sérülhet, illetve kártérítési pert indíthatnak, ha a temetés lemondása miatt anyagi káruk keletkezett.

A rendőrség közölte a lappal: az ügyben büntetőeljárás folyik, így nem adhatnak felvilágosítást.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

VV Fanni-gyilkossági ügye: hazudott a nyolc hónapja előzetes letartóztatásban lévő B. László

Géza

A tokaji rendőrök mentettek ki egy bajba jutott tacskót a Tiszából! Köszönjük rendőreinknek! Oszd meg!

Géza

Illegális migránsok: Kamion rakterében bújtak meg!

Géza