Image default
Belföldi hírek

Döbbenet: a mentők élesztettek újra egy újszülöttet Baranyában, az anyja azt sem tudta, hogy terhes volt

Megdöbbentő történetet osztott meg közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat (OMSZ): egy Baranya megyei fiatal lány hasi fájdalmakkal riasztotta ki a mentőket, ám vizsgálat közben egy újszülöttet hozott a világra. Az újdonsült édesanya nem tudta, hogy terhes.

A kisbabát újra kellett éleszteni /Illusztráció: Northfoto

“A lány a mosdóban fogadta kollégáinkat és elmondta, hogy tegnap már felkereste háziorvosát de a panaszok még mindig fennállnak. A mentőket azonban nem ez lepte meg igazán, hanem hogy a vizsgálat közben a fiatal lány egy újszülöttet hozott világra” – közölte az OMSZ Facebook-oldalán. A lány állítása szerint nem volt tisztában azzal, hogy gyermeket vár.

Mint kiderült: a mentőknek még megdöbbeni sem volt idejük a történteken, hiszen a kisbaba nem sírt fel. “A mentők azonnal megkezdték az újraélesztését és körülbelül fél perccel később a baba megmozdult, levegőt vett és hangosan sírni kezdett” – tették hozzá.

A fiatal lányt mentőhelikopter, az újszülöttet pedig a koraszülött mentőegység szállította ellátás után kórházba.

A teljes bejegyzést itt olvashatja el:

NEM TUDTA, HOGY TERHES. MENTŐK ÉLESZTETTÉK ÚJRA A BABÁT!
Nem várt fordulat lepte meg bajtársainkat Baranya megyében. Egy fiatal lány kérte a mentők segítségét hasi fájdalmai miatt. A lány a mosdóban fogadta kollégáinkat és elmondta, hogy tegnap ugyan felkereste háziorvosát de a panaszok még mindig fennállnak. A mentőket azonban nem ez lepte meg igazán, hanem hogy a vizsgálat közben a fiatal lány egy újszülöttet hozott világra. Mint kiderült, fogalma sem volt róla, hogy áldott állapotban volt az elmúlt hónapokban. A sokat látott mentőápolónak szinte megdöbbenni sem volt ideje, hisz a baba nem sírt fel. A mentők azonnal megkezdték az újraélesztését és körülbelül fél perccel később a baba megmozdult, levegőt vett és hangosan sírni kezdett. Az anyát, aki nem tudta, hogy terhes mentőhelikopter, az újszülöttet pedig koraszülött mentőegység szállította ellátás után kórházba.
Az újszülöttnek boldog és egészséges életet kívánunk, Bajtársainknak gratulálunk!
#omsz70 #mentők

Forrás: Blikk, Facebook

Hasonló hírek

A népszavazási törvény módosításáról vitáznak ma a képviselők

Edit

Nyomás alatt tartják a migránsok a déli határt

Edit

Naptejet és esernyőt is vigyünk magunkkal szombaton!

Géza