Hirmagazin.eu
Főoldal » Döbbenet: 9 és 5 éves gyermekei mellől küldték karanténba a magyar édesanyát – A papírjaik miatt részesültek más bánásmódban..
Életmód hírek

Döbbenet: 9 és 5 éves gyermekei mellől küldték karanténba a magyar édesanyát – A papírjaik miatt részesültek más bánásmódban..

Budapest — Kellemetlen meglepetés várt nemrégiben egy magyar édesanyát, miután landolt a budapesti reptéren: két hét karanténba kell vonulnia, míg a vele együtt érkező fiainak nem.

A Svájcon keresztül hazatérő nő egyetlen „bűne”, hogy míg neki magyar útlevele volt, addig a gyermekei német papírt mutattak fel.

– Június 15-én érkeztünk Ferihegyre a bázeli repülőtérről. Franciaországban élünk, ám a határhoz közel, így a svájci reptér közelebb van hozzánk, mint Párizs, ezért a Bazel–Mulhouse reptérről indultunk – magyarázta Zita, akinek férje német állampolgár, három fiának ezért vannak német papírjai.

– Az utazással semmi gond nem volt, a két kisebbik fiammal, egy 9 és egy 5 évessel érkeztem meg Budapestre – folytatta a nő.

Az édesanya elmondása szerint a leszállást követően hőmérőzték őket, van-e lázuk, majd sorban állás következett. Karjaiban az alvó 5 éves fiával 40 perccel később tudta meg, hogy két hétig bizony neki sehova se lehet mennie.

A reptéren hőmérőzték is a családot (Képünk illusztráció). / Fotó: Varga ImreA reptéren hőmérőzték is a családot (Képünk illusztráció). / Fotó: Varga Imre

– A két rendőr nagyon kedvesen, segítőkészen töltötte ki a papíromat, amiből kiderült, hogy karanténba kell vonulnom.

Az elmondásuk szerint, amennyiben Németországból vagy Franciaországból repültem volna, úgy nem lenne gondom, de mivel Svájcból érkeztem, így nincs más megoldás. Hiába magyaráztam, hogy utóbbi csak tranzitország volt számunkra, akkor is ragaszkodtak a karanténhoz – fakadt ki Zita, aki már épp készítette volna fel fiait a napokig tartó bezártságra, amikor is közölték vele, hogy fiaira ez nem vonatkozik.

– Mivel német útlevéllel érkeztek, ezért őket nem érinti a karantén.

Értetlenül állok még most is a magyarázat előtt, elvégre egy magyar mennyivel veszélyesebb egy német vagy egy francia állampolgárnál – tette fel a kérdést Zita.

A Franciaországból hazatérő asszony korábban 12 hétig szigorú szabályok között élt családjával: heti egy alkalommal egyetlen órára hagyhatta el házát, amennyiben tovább maradt kint, úgy több száz eurós bírságra is számíthatott.

Úgy gondolja, hogy ez a mostani korlátozás se fog neki gondot okozni, habár megbélyegezve érzi magát.

 

– A fiúk egyelőre nem tudják, hogy karanténban kell maradnom.

Kiragasztottuk a vörös matricát, ami igencsak kellemetlen érzés volt, megbélyegezve éreztem magam tőle. A gyerekek nem is sejtik, hogy míg ők elhagyhatják az otthonunkat, nekem bent kell maradnom – fakadt ki az asszony.

Vannak szerencsés kivételek

A kormány június 17-én közzétett tájékoztatása alapján csupán ezekből az országokból térhetünk haza anélkül, hogy karanténba kellene vonulnunk: Ausztria, Csehország, Horvátország, Németország, Románia, Szerbia és Szlovákia, valamint Szlovénia.

blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Egy híres gyerekorvos szerint a szülők 60-70%-a bolond!

Mazsi

Készen állsz a házasságra?

info

Súlyos probléma került elő a vakcinákkal kapcsolatban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!