Hirmagazin.eu
Főoldal » Döbbbenetes hírek: az NMHH kiadta, miért szűnik meg a Sláger FM és a Music FM – Az egyik rádió is megszólalt
Média és szórakozás

Döbbbenetes hírek: az NMHH kiadta, miért szűnik meg a Sláger FM és a Music FM – Az egyik rádió is megszólalt

Pénteken reggel kezdett el terjedni az információ: megszűnik a két népszerű hazai rádió, a Music Fm és a Sláger Fm.

Mint megírtuk, a hvg.hu hozta ki az információt, hogy a két rádió frekvenciaszerződését nem hosszabbítják meg: két-két és fél hónap múlva elhallgat Magyarország két kedvelt rádiója a lap értesülései szerint. Mindkét frekvencia üzemeltetője 2012 februárjában kötötte meg a szerződést a műsorszolgáltatásról, amely engedélyek 7 évre szólnak, viszont további 5 évre meghosszabbíthatók. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa most úgy döntött, nem járul hozzá a Sláger FM és a Music FM engedélyének 5 éves hosszabbításhoz. A felmérések szerint országosan a 4. és 5. leghallgatottabb rádió volt a Music FM és a Sláger FM a 15 éveseknél idősebbek körében.

A Blikk kérdésére az üggyel kapcsolatban a Music FM ezt válaszolta:

– A hazai rádiós piacon mindenki tisztában van azzal, hogy a frekvenciaengedély 7 évre szól, az 5 évvel való hosszabbítás pedig csak lehetőség, nem pedig tény – mondta Kiss Anikó, a Music Fm vezérigazgatója. – Az elmúlt hét év alatt a 89.5 Music FM stabil szereplőjévé vált a hazai rádiós iparnak a napi több mint 500.000 fős hallgatói bázisával. A fiatal felnőtt célcsoport legkedveltebb rádiója, követve a hallgatók médiafogyasztási szokásait, nem csupán az on-air műsorstruktúrájával, de az aktív social media jelenlétével is kiemelkedett, és – a hazai rádiókat magasan megelőzve – a közösségi oldalán több mint 700.000 fős követői csoportot tudhat magáénak – tette hozzá a vezérigazgató, hangsúlyozva: ez a célcsoport kereskedelmi szempontból kiemelt jelentőségű. – Az elkövetkező majd’ 3 hónapban természetesen a megszokott rendben folyik majd a munka, és kíváncsian várjuk, mi lesz a 89.5 frekvencia sorsa – mondta Kiss Anikó.

Kár bizakodni?

Pénteken délután, háromnegyed egy körül azonban közlemény adott ki az NMHH is, amiből kiderül, hogy lehet ugyan bizakodni, de a két rádiónak vége:

„A Sláger FM szolgáltatója a Budapest 103,9 MHz jogosultságon szintén kérelmezte a megújítást, de a csatornán többször is súlyosan megsértették a gyermekek kiemelt védelmére vonatkozó törvényi rendelkezéseket, emiatt a szerződés nem újítható meg a médiatörvény alapján. A Music FM Budapest 89,5 MHz-re vonatkozó kérelme esetében ugyancsak törvényi kizáró okok merültek fel, mivel a szolgáltató a működése alatt egyrészt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, másrészt adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette, harmadrészt médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor” – írták a közleményben.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

 

Hasonló hírek

A troll apa lemásolta lánya szelfijeit, kétszer annyi követője lett

Edit

Jennifer Lopez saját showt kap Las Vegasban

info

Mészárolt a Trónok harca az Emmyn

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!