Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

DK-kongresszus: ki fogjuk söpörni a hatalomból a Karmelita Kolostorban ülő “nemzetáruló brigádot”! .. Szólj hozzá!

Az ellenzék “ki fogja söpörni a hatalomból” a Karmelita Kolostorban ülő “nemzetrabló, nemzetáruló brigádot”, jövő tavasztól “jó kézben lesz a haza sorsa” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke vasárnap, Budapesten, a DK XI. kongresszusán és az ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a budapesti Kongresszusi Központban.

A pártelnök hangsúlyozta: szembe kell szállni azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a jelenlegi rendszer “kirángassa” Magyarországot az Európai Unióból.

“Mert a mi ellenfeleink nem Berlinben vannak, nem Párizsban, nem Madridban és nem Lisszabonban (…). A mi ellenfeleink, a Karmelita Kolostorban ülő, az őt körülvevő, az általa épített nemzetrabló, nemzetáruló brigád. Ők az ellenfeleink, akiket ki fogunk söpörni a hatalomból” – fogalmazott a volt miniszterelnök.

Mindenki ezt olvassa most!

Gyurcsány Ferenc úgy vélte: az elmúlt több mint 10 évben a “rendszer ellenzékéből”, “a haza reménye lett” a mai ellenzék, mert az ellenzéki pártok megértették, hogy együtt kell működniük. Kijelentette: “jó kézben lesz haza sorsa” jövő tavasztól.

A pártelnök szerint az ellenzék végső célja, hogy “hazát teremtsen az országból”. “Azt szeretném, hogy itthon legyünk Magyarországon, és legyünk otthon Európában. Ez a feladata az ellenzéknek, ezért kell megküzdeni” – fogalmazott.

Kijelentette: a választásokkal kormányt fognak váltani, de rendszert váltani csak kormányzással lehet majd. Úgy vélte: az Antall Józsefet követő több mint 30 évben a következő miniszterelnöknek lesz a legnehezebb a dolga, mert itt marad majd “a NER nemzetet béklyóba szorító öröksége”, intézményekkel, szabályokkal, személyi függésekkel, elrabolt gazdasági szektorokkal és zsarolható szereplőkkel. “Ezt megtörni iszonytató munka lesz. Ember kell ehhez, mondhatnám egy asszony” – fogalmazott.

Hozzátette: ezt a rendszerváltást Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje fogja vezetni, mert ő az, aki képes arra, hogy egyszerre legyen kemény, miközben kompromisszumokkal összetart egy koalíciót.

Mindenki ezt olvassa most!

A pártelnök a küldöttek előtt mondott beszédében arra is kitért: a kormánypártok egy “KRESZ-tábla üzenetének intellektuális mélységével” most azt mondják, hogy “Stop Gyurcsány”. “Nem bánom, de ez kevés lesz fiúk, lehet ágaskodni, pipiskedni” – jegyezte meg, a DK tagjainak pedig azt üzente, ne féljenek attól, hogy háborúba kell menni, mert “ez a harc fogja elhozni a békét”. A DK 60 jelöltjének azt ígérte: pártjuk megvédi és kiáll mellettük, ha a kampányban személyükben támadják majd őket.

Pártársait arra is figyelmeztette: amikor a kormányoldalon “érzik már, hogy bajban vannak, akkor a gonosz kísérteni fog”. Ezért azt kérte: a DK-sok álljanak ellen a kísértésnek.

Végül úgy fogalmazott: az “Eucharisztia nevében” nem ígérhet bocsánatot, “mert nem bocsátunk meg azoknak, aki megrabolták, meggyalázták, tönkretették a hazát az elmúlt 12 évben”. De – folytatta – “szerencséjük lesz, mert egy tisztességes hatalom tisztességes független igazságszolgáltatása fog majd pálcát törni felettük”. “Jobban járnak mintha mi tennénk” – jegyezte meg.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje a rendezvényen arról beszélt: nem egyszerűen kormányváltásra készülnek, a tét ennél sokkal nagyobb, mert egyre közelebb van a “Huxit”, Magyarország kilépése az Európai Unióból. A választás tétje nemcsak az lesz, hogy igazságos és tisztességes Magyarországot akarunk-e, hanem hogy mi, illetve gyerekeink és a unokáink életében Európa felé megyünk vagy “kacsingatunk” egyre inkább kelet felé – mondta.

A választás egyetlen céljának azt nevezte: legyőzni Orbán Viktort 2022 áprilisában, majd úgy kormányozni, hogy ez a rendszer soha többé ne épüljön vissza.

Arra figyelmeztetett: az Orbán-rendszer készül arra, hogy elveszti a választásokat, megpróbálja majd az új kormány mozgásterét korlátozni, hogy a lehető leghamarabb megbuktassák, ezért ha az új kabinet nem tud majd jól kormányozni, akkor nem kell egy év sem, hogy “Orbán Viktor bosszútól szomjazva visszatérjen hatalomba”. Hozzátette: okos, gyors és a szakszerű kormányzással kell lebontani Orbán Viktor rendszerét. Úgy vélte: mivel a magyar közigazgatásra Orbán Viktor ráültette a “saját mamelukjait”, így a kormányváltás után “egyszerre több tucat helyen kell, azonnal és szakszerűen” belenyúlni az államigazgatás és közigazgatás rendszerébe.

Mindenki ezt olvassa most!

“Aki az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje akar lenni annak tudomásul kell vennie: ha mi nem számolunk le az Orbán-rendszerrel, akkor az Orbán-rendszer fog leszámolni velünk” – fogalmazott Dobrev Klára, hozzátéve, ő “ezekkel” nem akar kiegyezni, hanem le akarja győzni őket “egyszer és mindenkorra”.

Dobrev Klára a következő nyolc hónap feladatait négy pontban foglalta össze: az első az előválasztás, majd elkezdődik a választási kampány, amelyben közös arculattal, egységes kommunikációval lépnek majd fel az ellenzéki pártok. Hozzátette: a kampánnyal párhuzamosan szoros, szolidáris szövetséget kell alkotni az ellenzéki pártokból, és még idén év végéig meg kell alakítani az új “köztársasági kormányt”, illetve ki kell dolgozni a kormányprogramot.

A negyedik feladatnak pedig azt nevezte: haladéktalanul nemzetközi tárgyalásokat kell kezdeni Magyarország európai és amerikai partnereivel, vissza kell vezetni Magyarországot Nyugat-Európába.

Mindenki ezt olvassa most!

“A változás elkerülhetetlen” – zárta beszédét a DK miniszterelnök-jelöltje.

infostart

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Gyurcsány: Orbánék megroggyantak, győzelemre és kormányzásra kell készülni

Géza

Orbán Viktor: erős reggel volt – VUDEÓ

Mazsi

Változások az egészségügyben 2016-tól

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------