Főoldal > Hírek > Szabadidő > Bulvár > Diana hercegnő, mint stílusikon

Diana hercegnő, mint stílusikon

Hirdetés

hirmagazin_2015-09-02_083329

Tegnap volt Diana hercegnő halálának 18. Évfordulója. A népszerű hercegnő 1997 augusztus 31.-én vesztette életét, mikor az őt üldöző paparazzik elől menekültek. A szívek hercegnőjének nevezett hölgy életében, Károly herceg feleségeként igen nagy népszerűségnek örvendett. Karitatív tevékenységeivel, közvetlen, barátságos modorával mindenki szívébe belopta magát. Gyönyörű nő volt, egyedi és ízléses öltözködése sokak számára ma is követendő példa.

Diana walesi hercegné 1961-ben született brit arisztokrata családba. Károly walesi herceg első felesége volt, akitől 2 fia született, Vilmos és Harry hercegek. A hercegné és férje évekig boldogtalan vitákkal terhelt házasságban élt, míg végül elváltak. Diana köztisztelete és média érdeklődése iránta egyáltalán nem lankadt a válás után, életét kamerák és fotósok kereszttüzében élte, majd halála is a lesifotósok miatt következett be. A hercegnő híres volt egyedi, kifinomult ízléséről, és ruhaválasztásai valóban páratlanul gyönyörűek és elegánsak voltak. Stílusa időtálló, ugyanis 18 év elteltével is vannak, akik az ő öltözködését követik.

hirmagazin_2015-09-02_083421

A hercegnő már 1981-es első nyilvános megjelenésén elbűvölte az alattvalókat. Az alkalomra egy hosszú, pánt nélküli fekete estélyi ruhát választott, mely maga volt a letisztultság és a tökéletesség.  Ezt követően az esküvői ruhája is maga volt a valóra vált álom. A ruha David és Elizabeth Emanuel alkotása volt, akik alaposan megvizsgálták a királyi család korábbi esküvői ruháit. A míves ruha elefántcsontszínű selyemtaftból készült, a szűk felsőrészt és a nagyon hosszú és bő alsórészt kézi hímzéssel és tízezer gyönggyel díszítették. Diana visszafogott sminket, és a Spencer család tiaráját viselte, kislányos és mesés hatást nyújtott.

A hercegné minden nyilvános megjelenésén tökéletesen nézett ki, gyakran viselt világos színeket, mintákat és a piros is a kedvencei közé tartozott.   Két kedvenc divattervezője volt,  a francia származású, visszafogott ruháiról híres Catherine Walker, valamint Victor Edelstein. A két tervezővel igen jó, bensőséges viszonyt is ápolt, és ők segítettek neki, hogy a kifinomultság mintapéldájává válhasson.

hirmagazin_2015-09-02_083547

Imádta a feltűnő kalapokat, de az ékszerek kevésbé voltak a kedvencei.  Újítást vitt be az arisztokraták öltözködésébe, ugyanis a visszafogott pasztellszínek mellé sötétebb, merészebb árnyalatokat is bevállalt. Nem csoda, hogy sok nő számára volt a követendő példa. Úgy tűnik, nem csak akkoriban követték öltözködési stílusát, ugyanis maga Katalin hercegné is előszeretettel jelenik meg anyósáéhoz hasonló szettekben. Maga Katalin is divatikonnak számít, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Charlotte hercegnő születése után viselt sárga ruha esete, ugyanis ekkortájt minden egyes divatháznál megnőtt a sárga ruhák iránti kereslet. Rengeteg szettje van Katalinnak, ami kísértetiesen hasonlít a Diana által viselt ruhákra.

Példának okáért első szülött gyermeküket mindketten pöttyös kék ruhában vitték haza a kórházból. A hogyan anyósa, Katalin is gyakran látható piros, vagy sötétzöld ruhákban, valamint a fekte színt sem veti meg.  Diana maga volt a megtestesült tökéletesség, mindenki imádta őt. A szomorú sorsú hercegnét a világon mindenhol gyászolták, és bár már majdnem két évtized telt el halála óta, még ma is mindenki tiszteli, csodálattal és szeretettel emlékeznek rá. Stílusa nyomot hagyott a divat világában, egykori ruháit vagyonokért adták el, és még ma is sokan szeretnének rá hasonlítani, ugyanis a külső megjelenés mellett benső szépsége is elragadó volt, bárkivel képes volt kommunikálni, és ez tette őt halhatatlanná.

Forrás: Delina

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem