Image default
Egészség - betegség

Depresszió és pánikbetegség ellen orbáncfűvel

hirmagazin 2015 06 11 110059A népi gyógymód Szent Gráljának is tekinthető az orbáncfű, ami klinikailag igazoltan segíti a szorongásos tünetek csökkentését, és a túlterhelt idegrendszer harmonizálását.

Az orbáncfű már a nép gyógyászatban is kitüntetett helyzetben volt. Úgy tartották, hogy szétdörzsölt levele elűzi a démonokat, és rossz szellemeket. Funkcióját a mai napig megőrizte, hiszen jelen korszak nyelvére lefordítva az ember lelkének mély bugyraiból űzi ki a démonokat.

Az orbáncfű csökkenti, elmulassza a szorongást, a depressziót, oldja a feszültséget, nyugtatja az idegrendszert, sőt kiválóan erősíti azt. Hazánkban is igazán népszerű, sokan választják a természetes antidepresszáns e formáját.

A gyógynövény általában hatékonynak mutatkozik a depressziós állapotban, és stressz csökkentő hatása is elismerésre méltó.

A gyógynövényből készült teát kúraként is szokták javasolni. A főzetet lefekvés előtt, esténként érdemes elfogyasztani, mert nyugtató hatása mellett csökkenti az elalvási nehézségeket, és az álmatlanságot. A kúrát 6 hétig kell csinálni, utána ugyanennyi szünetet kell tartani, majd újra lehet kezdeni. Fontos tudni viszont, hogy az orbáncfűből készült tea, lassítja a szívgyógyszerek felszívódását, és a fogamzásgátlók hatékonyságát.

Az orbáncfűtea kúra mellett, a napközbeni szorongás, nyugtalanság, rosszkedv csökkentésére egy-két csésze citromfű tea fogyasztása javallott. A citromfű, akárcsak az orbáncfű erősíti az idegrendszert, nyugtató hatással bír, oldja a kellemetlen érzéseket, és az idegességből fakadó fejfájás ellen is hat.

Forrás: biokalauz;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

5 ártalmas élelmiszer, amit jobb, ha nem adsz a gyerekednek

Edit

Irány a gyógyfürdő! – Társadalombiztosítási támogatással!

Géza

Itt az ősz csúcs-diétája: csak innod kell és fogysz tőle, ráadásul az immunrendszered is erősíti!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------