Image default
Egészség - betegség

Depresszió és pánikbetegség ellen orbáncfűvel

hirmagazin 2015 06 11 110059A népi gyógymód Szent Gráljának is tekinthető az orbáncfű, ami klinikailag igazoltan segíti a szorongásos tünetek csökkentését, és a túlterhelt idegrendszer harmonizálását.

Az orbáncfű már a nép gyógyászatban is kitüntetett helyzetben volt. Úgy tartották, hogy szétdörzsölt levele elűzi a démonokat, és rossz szellemeket. Funkcióját a mai napig megőrizte, hiszen jelen korszak nyelvére lefordítva az ember lelkének mély bugyraiból űzi ki a démonokat.

Az orbáncfű csökkenti, elmulassza a szorongást, a depressziót, oldja a feszültséget, nyugtatja az idegrendszert, sőt kiválóan erősíti azt. Hazánkban is igazán népszerű, sokan választják a természetes antidepresszáns e formáját.

A gyógynövény általában hatékonynak mutatkozik a depressziós állapotban, és stressz csökkentő hatása is elismerésre méltó.

A gyógynövényből készült teát kúraként is szokták javasolni. A főzetet lefekvés előtt, esténként érdemes elfogyasztani, mert nyugtató hatása mellett csökkenti az elalvási nehézségeket, és az álmatlanságot. A kúrát 6 hétig kell csinálni, utána ugyanennyi szünetet kell tartani, majd újra lehet kezdeni. Fontos tudni viszont, hogy az orbáncfűből készült tea, lassítja a szívgyógyszerek felszívódását, és a fogamzásgátlók hatékonyságát.

Az orbáncfűtea kúra mellett, a napközbeni szorongás, nyugtalanság, rosszkedv csökkentésére egy-két csésze citromfű tea fogyasztása javallott. A citromfű, akárcsak az orbáncfű erősíti az idegrendszert, nyugtató hatással bír, oldja a kellemetlen érzéseket, és az idegességből fakadó fejfájás ellen is hat.

Forrás: biokalauz;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

Öt tuti tipp a nyilvános WC helyes használatához

Géza

Nyaki spondilózis: a szédülés és a vállak zsibbadásának elsődleges oka!

Mazsi

Egyél úgy, hogy a fogaid is örüljenek!

info