Hirmagazin.eu
Főoldal » Demszkyből főtanácsadó, Lamperth Mónikából főjegyző lesz Budapesten? – A PestiSrácok cikke
Belföldi hírek

Demszkyből főtanácsadó, Lamperth Mónikából főjegyző lesz Budapesten? – A PestiSrácok cikke

Előfordulhat, hogy Budapest irányításában ismét komoly szerepet fog játszani Demszky Gábor és Lamperth Mónika.

A felvetésről értesülve hirtelen úgy éreztük, hogy visszaforgott az idő kereke a 2010 előtti időszakra, hiszen Demszky Gábor és Lamperth Mónika a balliberális ámokfutás sok jelképei közül a legikonikusabbak közé tartoznak.

A PestiSrácok.hu információi szerint Karácsony Gergely bőszen keresi a leghatékonyabb stábot, amely segítené munkáját, és úgy tűnik, hogy ehhez nem is talált megfelelőbb főtanácsadót, mint a fővárost szétziláló, eladósító, korrupciós botrányoktól hemzsegő időszakot maga mögött hagyó, kirgiz tyubityelka sapkában a metróban magában motyogó Demszky Gábort.

Ezzel még nem ért véget a meglepetés, hiszen az a Lamperth Mónika lehet a főjegyző, aki Gyurcsány Ferenc egyik tehetségtelen minisztere volt, később milliós bírságot is kiszabtak a cégére, de a XV. kerület DK-s vezetése alatt is jegyzőként dolgozott. Ismert, hogy Lamperth Gyurcsány bizalmi embere, akinek zűrös ügyei miatt a rákospalotai Fidesz idén is szerette volna eltávolítani jegyzői pozíciójából.

Azt hittük, ezek a nevek végleg kikerültek a politikából és közük sem lehet többé nem hogy a főváros, de egy falu vezetéséhez sem. Isten óvjon Demszky hagymázas tanácsaitól, és vélhetően Budapest átláthatósága sem lesz a legjobb helyen Lamperth kezében.

Mai cikkünkben már utaltunk arra, hogy megkezdődhet a balliberális visszarendeződés Budapesten, hiszen Karácsony Gergely főpolgármesteri vétóval leállítja a fővárosi sportberuházásokat, tájékozódik a Liget-projektről és annak megakadályozásának jogi lehetőségeiről, kihirdeti a klímavészhelyzetet, holott az még az ellenzéki Klubrádió szerint is csak egy ideológiai szimbólum, semmint érdemi intézkedés.

Ezen kívül visszahozná a fővárosba a CEU-t, betiltaná a Lokál nevű ingyenes újság fővárosi, BKK-s terjesztését, miközben nácinak, de legalábbis náci kollaboránsnak tartja Wass Albertet – még csak ma vette át a főváros kulcsait Karácsony Gergely főpolgármester, de demokrataként, a sajtószabadság nagy híveként máris belekezdett a legvadabb intézkedésekbe, amelyek jelzik, nem csak balliberális visszarendeződés jön Budapesten, de ideológiai háború terepe is lesz a főváros.

Karácsony Demszky Gábort is Budapest díszpolgárává avatná, igaz, erre a címre Tarlós Istvánt is felterjeszti.

A beharangozott átrendeződés úgy látszik igen gyorsan elkezdődik. Megkérdeztük a Párbeszéd Magyarország sajtóosztályát is, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket. Horrorisztikus a lehetőség is, hiszen Demszky Gábor és Lamperth Mónika neve és tevékenysége cseppet sem a zöld és szabad Budapest képét vetíti előre, melyet Karácsony beleharsogott a pesti éjszakába. Inkább a korrupció, koncepció nélküli várostengődés, a kassza kiürítése és anarchikus állapotok vetülnek a szemünk elé, melyek mögött a még mindig aktív Gyurcsány Ferenc áll, akinek bizalmi embere, Lamperth Mónika főjegyzőként ügyelhet majd, hogy minden úgy menjen, ahogy Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc és a DK szeretné. Lamperth már 15 éves kora óta KISZ-tag volt, majd az MSZMP-be is belépett, 2002-2006 között belügyminiszter volt, majd önkormányzati és területfejlesztési miniszter egy évig, végül 2007-től szociális és munkaügyi miniszteri posztot töltött be. Tehát ő is ért mindenhez (is). Lamperth egyébként már bejelentette, hogy lemond a rákospalotai jegyzői posztjáról, ahonnan eddig nem volt hajlandó felállni.

Az új kihívások vélhetően a főváros főjegyzői posztját jelenthetik, reméljük nem így lesz. De ne menjünk el az utóbbi években a szokásosnál is furcsábban viselkedő Demszky Gábor várható szerepvállalása mellett sem. Demszky “világvárosát” sem felejtettük még el, így ha valóban ő lesz a főtanácsadó, Budapest retteghet. Elég csak a metró- és villamosbotrányra gondolni, vagy arra a csekélységre, hogy Demszky 2006-ban kitüntette a szemeket Gyurcsány parancsára kilövető Gergényi Pétert, akkori budapesti rendőrfőkapitányt, A semmit sem fejlesztő főpolgármester, maga után törmeléket és csődöt hagyott, a korrupcióval és koncepció nélküli sodródással átitatott évek után Tarlós István kirángatta a fővárost a mélyből és vezette méltó helyére. Nem voltak véletlenek a nemzetközi díjak és elismerések, melyek bizonyították, hogy mennyit fejlődött a város, ahogy az sem, hogy Európa egyik legbiztonságosabb fővárosává vált Budapest. Ez kerülhet most komoly veszélybe, és a többi “régiúj “nevet még nem is ismerjük.

Fotó: MTI

Cikk: PS

Hasonló hírek

Tovább dagad Niedermüller Péter rasszista botránya – videó

Géza

„Meg kell tartanunk Magyarországot magyarnak”

Géza

Orbán Viktor: Brüsszelből és délről is veszély fenyeget

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------