Image default
Külföld

Dél-koreai szállodák lerombolását rendelte el Kim Dzsong Un: ezért szánta el magát a súlyos döntésre

 

Kim Dzsong Un komoly elhatározást jelentett be. A Gyémánt-hegyen minden Dél-Korea által épített szállodát és idegenforgalmi létesítményt le fognak rombolni.

Még 1998-ben kezdett kiépülni a Gyémánt-hegy idegenforgalmi helyei, mint a Korea-közti együttműködés jelképe. Azonban 2008-as tragédiát követően egyszerűen leálltak az utazások. Akkor ugyanis egy észak-koreai őr agyonlőtt egy dél-koreai turistát. Később 2010-ben pedig Phenjan kisajátította saját maga számára az üdülő helyen működő dél-koreai létesítményeket is.

Napjainkban pedig a KNCA, vagyis a hivatalos észak-koreai hírügynökség szerint, amikor Kim Dzsong Un ellátogatott a Gyémánt-hegyre, lepusztultnak és nemzeti jellegtől idegennek ítélte meg az üdülőhelyetszámolt be róla az ATV oldala, az MTI híre alapján.

Ezek után Észak-Korea vezetője úgy döntött, hogy a korábban Dél-Korea által épített létesítményeket a földdel egyenlővé fogják tenni, a helyükre pedig saját ízlésüknek megfelelő új és modern épületeket fognak emelni.

A bejelentést követően a szöuli újraegyesítési minisztérium szóvivője, Ri Szang Min, kijelentette, hogy megszeretnék védeni tulajdonjogukat és hajlandóak tárgyalni Phenjannal a létesítmények sorsáról.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Northfoto

Hasonló hírek

Főtér: Bántalmazták a kolozsvári színészt, mert magyarul beszélt

Géza

Jön a karácsony: terrorveszély van Európában

Mazsi

A háború és a szegénység elől menekülők segítését szorgalmazta a pápa húsvéti üzenetében

info