Hirmagazin.eu
Főoldal » Darázsriadó! Hihetetlen, hova fészkelnek be a veszélyes rovarok
Életmód hírek

Darázsriadó! Hihetetlen, hova fészkelnek be a veszélyes rovarok

Idén már hat családnak kellett átmenetileg elhagynia otthonát, mert befészkeltek hozzájuk a darazsak. A méhbefogó szerint évről évre több a veszélyes darázs. Idén viszonylag enyhe volt a tél, amit a királynők a szigetelőanyagokban megbújva átvészeltek.

Több helyen is összecsipkedték a darazsak azt az asszonyt, aki Pest megyei házának a teraszán a kerti bútorban bukkant darázsfészekre.

„Azt láttuk, hogy egyre több a darázs, és megfigyeltem, hogy a teraszon lévő fotel mögül repülnek elő” – mesélte Horváth Zsuzsa. „Amikor felfordítottuk a fotelt, akkor láttuk, hogy egy egész kas van a huzat alatt! Rágondolni is rossz, hogy azon ültünk, nagyobb baj is történhetett volna, mint hogy néhány helyen megcsíptek, bár ez így is nagyon kellemetlen.”

Zsuzsáék kifújt egy egész flakon rovarirtót a fotel huzata alá, és várták, amíg a darazsak szépen kipotyognak, aztán megsemmisítették a kast. Boros Tibor méhbefogó szerint jobb lett volna, ha szakembert hívnak.

Darázsriadó! Hihetetlen, hova fészkelnek be a veszélyes rovarok

Csak idén eddig hat családnak kellett ideiglenesen elhagynia otthonát amiatt, hogy befészkeltek hozzájuk a darazsak, ezért a házuk veszélyessé vált. Egy olvasónk arra hívta fel a figyelmet, hogy a felújított Magdolna völgyi vasútállomáson a korlátba telepedtek be a darazsak, félő, hogy egyszer valakit megtámadnak. Tavaly Tolna megyében, Decsen egy családot támadtak meg, mert a kislányuk leült a járda szélére, épp egy földalatti darázsfészek tetejére. A gyerek fejét összecsípték a rovarok, a kislányt olyan súlyos trauma érte, hogy a támadás után hetekig nem mert kimenni a lakásból még a kertbe sem.

„Jellemzően a tetőszerkezetben vagy a mennyezetben raknak fészket. Az utóbbin át is rághatják magukat, és ilyenkor egyik pillanatról a másikra a lakásba tódulnak”

– mondta Boros Tibor. „Egyre több lódarázs van, ami csíp és harap is.”

Egyfelől kiszorulnak a természetes élőhelyeikről, másfelől enyhébbek a telek, és a szigetelőanyagokban a királynők átalusszák azt, így túlélik a hideg hónapokat. Belefúrják magukat a hungarocellbe, a tőzeggyapotba, majd, amikor tavasszal felébrednek, leraknak több száz petét, melyek kikelve folyamatosan tovább bővítik a fészket, a királynő pedig naponta rakja az új petéket.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Leküzdhetők a tanulási nehézségek

Géza

Névnapok április 4.

info

Már Orbán Viktor is karácsonyi lázban ég – Ezzel a fotóval üzent advent negyedik vasárnapján Magyarország miniszterelnöke

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------