Főoldal » Dániából vásárolnak spermát a romániai nők
Egészség - betegség

Dániából vásárolnak spermát a romániai nők

Szom­szé­da­ink­nál nincs sper­ma­bank és egy éven belül dup­lá­jára nőtt a ke­res­let a dán on­dó­sej­tek iránt.

A romániai magánklinikákon tavaly 308 olyan pár vett részt mesterséges megtermékenyítési programban, aki Dániából rendelte az örökítőanyagot. Romániában ugyanis nincs spermabank, ráadásul a donorokat sem fizetik meg.

Dániából vásárolnak spermát a romániai nők

A dániai spermabank honlapján rassz, haj és szem színe, vércsoport,  testsúly és képzettség szerint lehet spermadonort választani, a spermát pedig a megtermékenyítést végző klinika rendeli meg.

Vannak olyan párok is, akik kifejezetten szőke, skandináv kinézetű utódot kívánnak maguknak. Romániában évente mintegy 5000 mesterséges megtermékenyítést végeznek, 40 százalékos sikerrel.

Az egyik magánklinikán 2500 euróba kerül a petesejt megtermékenyítése, további 500 euró a beültetés, az örökítőanyag adagja pedig 1000 euróba kerül. Az igénylők általában két mintát vásárolnak meg.

Dániából vásárolnak spermát a romániai nők 1

A dán sperma egyébként nem csak Romániában népszerű. Például Nagy-Britanniában a megtermékenyítések egyharmada Dániából rendelt örökítőanyaggal történik.„Ez olyan, mint a viking invázió i. sz. 800-ban. Korábban hajókkal történt az invázió, most meg spermával!” – fogalmazott viccesen egy brit termékenységi szakértő.

Mi a helyzet itthon?

A hazai szabályozás miatt nem szabad ivarsejteket importálni, a magyar férfiak spermájának viszont sem a mennyisége, sem a minősége nem elegendő az óriási kereslet kiszolgálására. Ezért itthon legalább egy évet kell várnia egy nőnek, ha mesterséges úton szeretne teherbe esni…

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A világ legegészségesebb gyümölcse: 20-szor több C-vitamint tartalmaz, mint a narancslé!

Mazsi

Kapor, a természetes inzulin

Edit

Az eltitkolt gyógyszer – és lehet kapni! – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------